ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Tiuch și angajamentul de pionier

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pentru că am intrat în perioada 2014-2020 și României i-au fost alocate de către Uniunea Europeană 28 de miliarde de euro din fonduri structurale, mulți politicieni au început să facă declarații despre cum vor cheltui banii ori ce vor susține, desigur, totul în interesul alegătorilor. Problema e inutilitatea acestor vorbe, pentru că, în majoritatea lor, cei care le zic, nu propun ceva palpabil, ci toarnă pe foaie sume, cifre, instițuții și consideră esential să ne anunțe că ei își dau consensul pentru ce va urma să se întâmple.

Este și cazul lui Cătălin Tiuch, deputat PSD, în circumscripția electorală nr.37 Timiș, Colegiul uninominal nr.6. Sigur îl țineți minte, el este cel după care viceprimarul din Sânnicolau Mare a aruncat cu pietre după alegerile din 2012. Iată că a venit și rândul pesedistului să arunce cu cărămizi, dar de data aceasta electorale, îndreptate către Recaș.

Începem cu sumele și cifrele: „Pe scurt, pentru perioada 2014-2020, lucrurile se prezintă în felul următor: României îi vor fi alocate în total aproximativ 28 de miliarde de euro din fondurile structurale şi de coeziune şi FEADR, din care 21 de miliarde de euro vor fi alocate programelor operaţionale finanţate din fonduri structurale, iar 7.5 miliarde vor reveni Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. In ceea ce priveşte programele finanţate din fonduri structurale, propunerile de alocări ar fi următoarele: 9.1 miliarde euro pentru Programul Operaţional Infrastructura Mare, 6.5 miliarde euro pentru Programului Operaţional Regional, 3.6 miliarde euro pentru Programul Operaţional Capital Uman, 1.26 miliarde euro pentru Programul Operaţional Competitivitate, 382 milioane euro pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă, 300 milioane de euro pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică.” declară deputatul.  O potentă înșiruire financiară dar pe care nu o înțelegem și de care nici nu ne prea pasă.

Tiuch continuă: „în calitate de reprezentant în Camera Deputaţilor al cetăţenilor din colegiul numărul 6, îmi propun ca prioritate utilizarea la maximum a tuturor pârghiilor care să ducă la schimbarea în bine a profilului economic al zonei (Recaș n.a), oferindu-i o mai mare vizibilitate în rândul investitorilor şi al turiştilor.”

Doar că alegătorii s-au cam săturat de vorbele frumoase, de declarațiile politicianiste, ori de zbaterea de a rămâne în sondaje. Din nefericire, pesedistul reușește în continuare să se desconspire:

„Fondurile europene înseamnă investiţii, locuri de muncă, creşterea nivelului de trai, dezvoltare locală şi regională. Pentru toţi trebuie să fie clar că orice acţiune în acest domeniu nu este pierdere de timp, instrument de propagandă sau doar element pentru viitoare mesaje de campanie electorală.” Sigur?

Pentru a completa tabloul inutil, Tiuch recurge mai departe la adevăruri axiomatice:

„Consider că posibilităţile de valorificare a resurselor din aceasta zonă, împreună cu implementarea fondurilor structurale şi de coeziune, ar contribui în mod real şi eficient la atingerea obiectivelor de dezvoltare economică şi socială. Aş vrea să adaug faptul că dezvoltarea unei regiuni în ansamblul ei, contribuie la atingerea obiectivelor strategice de dezvoltare a României până în 2020, şi anume: creşterea nivelului de ocupare a forţei de muncă, creşterea nivelului investiţiilor în dezvoltare, precum şi reducerea numărului de cetăţeni ameninţaţi de sărăcie.”  

Mai ține cineva minte de angajamentul de Pionier? Dacă nu, vi-l spun eu.

Eu … (numele si prenumele), intrând în rândurile Organizației Pionierilor, mă angajez să-mi iubesc patria, să învăț bine, să fiu harnic și disciplinat, să cinstesc cravata roșie cu tricolor.” o declarație la fel de inutilă atunci ca și acum. Dar nu am zis-o la întâmplare, ci pentru că Tiuch a fost vreme de trei mandate președintele Tineretului Social Democrat, iar ce face el acum e tot un angajament inutil.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore