Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieFără noi gratuități pe mijloacele de transport în comun. Vezi cum au...

Fără noi gratuități pe mijloacele de transport în comun. Vezi cum au votat consilierii locali!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Consilierii locali și primarul nu au reușit să cadă la un acord privind acordarea de noi gratuități la RATT pentru anumite categorii sociale din Timișoara. Edilul a propus ca toate mijloacele de transport să fie gratuite în timpul week-endului, bazându-se pe creșterea numărului de călători în timpul gratuităților insitituite de municipalitate în preajma sărbătorilor de Crăciun și Revelion de anul trecut

„Ar putea fi un plus pentru Timisoara ca în weekend transportul public să fie gratuit. M-am gândit să facem o analiză, sa decongestionam traficul. Sa facem o alocare de fonduri, pentru a decongestiona orasul, pentru a reduce poluarea și uzura asfaltului”, a explicat primarul.

În contrapondere, membrii PSD din Consiliul Local au adus pe ordinea de zi o propunere de gratuitate RATT pentru cadrele nedidactice – femei de serviciu,îngrijitori, paznici, aproximativ 350 de persoane, prin intermediul unui sindicat. Hotărârea ar fi scos din bugetul local aproximativ 20.000 de lei lunar. Edilul a cerut consilierilor să nu aprobe hotărârea, iar membrii partidelor politice de dreapta l-au susținut, declarând că propunerea este una discriminatorie pentru restul cetățenilor care nu pot să circule gratis, deși se încadrează la același venit lunar. După o lungă dezbatere, proiectul a fost respins cu 12 voturi pentru (ar fi fost necesare 14 voturi ca votul să treacă) și 7 împotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Articole asemănătoare