Primăria Timișoarei, obligată să plătească 11 milioane de lei către o firmă privată de construcții. Vezi de ce!

- Advertisement -

Primăria Timișoarei este obligată să plătească 11.000.000 de lei către SC Romel Interests Production and Service SA, plus 30.000 de lei cheltuieli de judecată.  Este vorba despre o hotărâre pe care Consilul Local al Municipiului Timișoara a refuzat să o dea, referitoare la un Plan Urbanistic de Detaliu, hotărâre care a rezultat în urma unei decizii judecătorești, foarte ambiguă.

„Există o hotărâre judecătorească care prevede obligarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara la plata unor despăgubiri în cuantum de peste 11 milioane de lei. Este vorba despre o hotărâre pe care Consiliului Local al Municipiului Timişoara a refuzat să o dea, referitoare la un Plan Urbanistic de Detaliu, hotărâre care a rezultat în urma unei decizii judecătoreşti, din păcate extrem de ambiguă, care punea consiliul local în faţa a două alegeri: fie să încalce legea privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, fie să nu respecte respectiva hotărâre judecătorească. Consiliul local, la momentul respectiv, a ales să nu încalce legea privind urbanismul şi amenajarea teritoriului. Rezultatul este că în momentul de faţă suntem puşi în faţa obligativităţii despăgubirii reclamantului respectiv cu această sumă”, a explicat consilierul PNL Ciprian Jichici.

Jichici a spus că primăria va face recurs împotriva hotărârii CSM deoarece încalcă dreptul de deliberare şi reprezentare locală al Consiliului Local. Consilierul a mai precizat că nu este prima oară când Consiliul Local este pus în faţa unor asemenea decizii şi primeşte hotărâri judecătoreşti imposibil de aplicat.

La momentul respectiv, hotărârea instanţei a fost aceea de a se aproba acel plan urbanistic, citez, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Deţinătorul planului a insistat să depună în continuare documentaţie care nu era conformă cu legile în vigoare, ca atare consiliul local nu a putut să aprobe respectiva hotărâre”, a explicat liberalul.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare