Banca Mondiala finanțează construirea unui corp nou al Spitalului Clinic Județean de Urgenta din Timișoara

- Advertisement -

Consiliul Județean (CJ) a anunțat un ”proiect de amploare în Timiș”.

Președintele CJT anunță că instituția pe care o conduce are în plan construcția unui corp nou al Spitalului Județean din capitala Banatului, care va găzdui noul Centru de arși, Urgențele, secția ATI și cea de chirurgie, într-o singură clădire.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, anunță un nou proiect ”măreț” le lista de investiții a instituției. Este vorba despre unul dintre cele mai importante proiecte din domeniul sănătății din județ, care înaintează cu pași repezi și îi adună drept parteneri pe CJ Timiș, Spitalul Clinic Județean de Urgență și Ministerul Sănătății.

Cele trei entități derulează în comun un proiect ce a primit finanțare de la Banca Mondială, proiect care prevede construcția unei clădiri ce va include noul centru de arși, secția ATI, unitatea de primiri urgențe și reorganizarea fluxurilor medicale.

CJ Timiș a aprobat astăzi modificarea protocolului de colaborare cu Spitalul Județean și Ministerul Sănătății, asumându-și noi responsabilități în realizarea proiectului.

Pe lângă faptul că pune la dispoziție terenul pe care urmează să fie construită clădirea, instituția va asigura și resursele financiare pentru realizarea diverselor documentații. ”Prin votul de astăzi am reușit să grăbim implementarea proiectului.

Ne-am asumat chiar o mai mare responsabilitate față de ce s-a prevăzut inițial, pentru a-l putea avea finalizat cât mai curând. Vrem spitale ca afară și asta ne străduim să facem. Schimbăm la față Județeanul, proces pe care l-am început deja de câțiva ani.

Ceea ce facem acolo vedem doar la marile spitale din Occident”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Proiectul este derulat de Ministerul Sănătății, în calitate de agenție de implementare, banii, aproximativ 50 milioane euro, fiind asigurați de către Banca Mondială.

În acest moment se lucrează la proiectul tehnic, necesar pentru scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție. La final, noua clădire va fi transferată în proprietatea județului, Consiliul Județean fiind beneficiarul final al acestei investiții.

În plus față de proiectul cu finanțare de la Banca Mondială, CJ Timiș derulează alte două mari investiții la Spitalul Județean, cu fonduri europene. Mai exact, instituția construiește o nouă maternitate și extinde, modernizează și dotează Unitatea de Primiri Urgențe, proiecte ce totalizează aproape 12 milioane euro.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare