Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăUDMR susține că România ar trebui să demareze ofensiva pentru a obține...

UDMR susține că România ar trebui să demareze ofensiva pentru a obține statutul de membru Schengen

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Winkler a declarat că aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen a fost blocată de calculele politicianiste ale unor lideri europeni. Candidatul UDMR la Parlamentul European a criticat atitudinea demagogică și populistă a unor state membre care au condiționat aderarea României și Bulgariei la Schengen de Mecanismul de Cooperare și Verificare sau de problematica comunităților rome.

”Legătura făcută între aderarea la Schengen și gradul de absorbție a fondurilor europene a fost ultima găselniță, care este o culme a cinismului și a demagogiei”, a spus deputatul european. ”De doi ani ni se cuvenea statutul de membru al spațiului Schengen. În luna februarie a acestui an, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a recunoscut că ambele state îndeplinesc criteriile de aderare, dar în același timp el a arătat că pentru aderarea noastră trebuie să-și dea acceptul toate statele membre”, a subliniat udemeristul. În opinia sa, 2014 reprezintă pentru UE, pentru toate statele membre anul unui nou început, iar din perspectiva înnoirii Parlamentului European și a Comisiei Europene, România ar trebui să declanșeze o adevărată ofensivă pentru a obține statutul de membru în Schengen. ”Când ne referim la spațiul Schengen vorbim cel mai mult despre aspectele liberei circulații și mai puțin despre aspectele economice. Din cauza faptului că nu suntem stat membru în Schengen au de suferit importatorii și exportatorii. Ei au de plătit costuri suplimentare”, a precizat Iuliu Winkler.

Iuliu Winkler a mai declarat că UDMR a sprijinit și din opoziție și o va face în continuare în colaliția de guvenare, prin toate mijloacele pe care le are la dispoziție, politice, diplomatice, prin parlamentarii săi europeni, aderarea României la spațiul Schengen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

PNL a bătut palma cu UDMR pentru Consiliul Local Timișoara

Negocierile dintre PNL și UDMR pentru formarea unei majorități în Consiliul Local Timișoara au...

Negocieri pentru Consiliul Local Timișoara. Robu exclude alianțe cu Dugulescu

Negocierile pentru crearea unei majorități în Consiliul Local Timișoara sunt în toi. PNL poartă...

Cei mai valoroși absolvenți ai UPT, reuniți în cadrul evenimentului „Cariera ta începe azi!”, pentru a se destăinui în fața studenților

Cel de-al treilea eveniment Cariere de Succes, intitulat „Cariera ta începe azi!", va avea...