AcasăStiriPoliticaUDMR susține că România ar trebui să demareze ofensiva pentru a obține...

UDMR susține că România ar trebui să demareze ofensiva pentru a obține statutul de membru Schengen

Winkler a declarat că aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen a fost blocată de calculele politicianiste ale unor lideri europeni. Candidatul UDMR la Parlamentul European a criticat atitudinea demagogică și populistă a unor state membre care au condiționat aderarea României și Bulgariei la Schengen de Mecanismul de Cooperare și Verificare sau de problematica comunităților rome.

”Legătura făcută între aderarea la Schengen și gradul de absorbție a fondurilor europene a fost ultima găselniță, care este o culme a cinismului și a demagogiei”, a spus deputatul european. ”De doi ani ni se cuvenea statutul de membru al spațiului Schengen. În luna februarie a acestui an, președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a recunoscut că ambele state îndeplinesc criteriile de aderare, dar în același timp el a arătat că pentru aderarea noastră trebuie să-și dea acceptul toate statele membre”, a subliniat udemeristul. În opinia sa, 2014 reprezintă pentru UE, pentru toate statele membre anul unui nou început, iar din perspectiva înnoirii Parlamentului European și a Comisiei Europene, România ar trebui să declanșeze o adevărată ofensivă pentru a obține statutul de membru în Schengen. ”Când ne referim la spațiul Schengen vorbim cel mai mult despre aspectele liberei circulații și mai puțin despre aspectele economice. Din cauza faptului că nu suntem stat membru în Schengen au de suferit importatorii și exportatorii. Ei au de plătit costuri suplimentare”, a precizat Iuliu Winkler.

Iuliu Winkler a mai declarat că UDMR a sprijinit și din opoziție și o va face în continuare în colaliția de guvenare, prin toate mijloacele pe care le are la dispoziție, politice, diplomatice, prin parlamentarii săi europeni, aderarea României la spațiul Schengen.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente