Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Maria Grapini, în Parlamentul European: „Declarațiile vamale false creează prejudicii economice, dar afectează și consumatorii”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Europarlamentarul Maria Grapini a luat ieri cuvântul în Parlamentul European, în cadrul unei ședințe în care s-a dezbătut modificarea Regulamentului privind asistența reciprocă între autorități administrative ale statelor membre și cooperarea dintre acestea și Comisie, în vederea aplicării corecte a legislației din domeniul vamal și agricol.

M. Grapini a susținut Raportul privind modificarea Regulamentului 215/97. „Textul Regulamentului trebuie să fie clar, precis, exigent și să se aplice consecvent, pentru a avea eficiență și eficacitate. Modificarea textului trebuie să ducă la eliminarea fraudelor de sute de milioane de euro, în fiecare stat membru. Declarațiile vamale eronate, false, creează prejudicii economice, dar afectează și consumatorii, prin introducerea de mărfuri contrafăcute și, evident, afectează și concurența loială în piață, acest lucru dăunând, în mod deosebit, IMM-urilor. De aceea, consider că este nevoie de un control, efectuat de statele membre, mult mai riguros a modului de respectare a Regulamentului și pledez pentru existența unui raport anual din partea Comisiei, a rezultatului aplicării legislației vamale”, a susținut Maria Grapini în Parlamentul European.

Eurodeputatul susține modificarea legislației vamale în Europa, deoarece aceasta asigură și o apărare comercială a Pieței interne a UE, în raport cu produsele non-europene.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore