Maria Grapini, în Parlamentul European: „Declarațiile vamale false creează prejudicii economice, dar afectează și consumatorii”

0
1307
Maria-Grapini-Parlamentul-european

Europarlamentarul Maria Grapini a luat ieri cuvântul în Parlamentul European, în cadrul unei ședințe în care s-a dezbătut modificarea Regulamentului privind asistența reciprocă între autorități administrative ale statelor membre și cooperarea dintre acestea și Comisie, în vederea aplicării corecte a legislației din domeniul vamal și agricol.

M. Grapini a susținut Raportul privind modificarea Regulamentului 215/97. „Textul Regulamentului trebuie să fie clar, precis, exigent și să se aplice consecvent, pentru a avea eficiență și eficacitate. Modificarea textului trebuie să ducă la eliminarea fraudelor de sute de milioane de euro, în fiecare stat membru. Declarațiile vamale eronate, false, creează prejudicii economice, dar afectează și consumatorii, prin introducerea de mărfuri contrafăcute și, evident, afectează și concurența loială în piață, acest lucru dăunând, în mod deosebit, IMM-urilor. De aceea, consider că este nevoie de un control, efectuat de statele membre, mult mai riguros a modului de respectare a Regulamentului și pledez pentru existența unui raport anual din partea Comisiei, a rezultatului aplicării legislației vamale”, a susținut Maria Grapini în Parlamentul European.

Eurodeputatul susține modificarea legislației vamale în Europa, deoarece aceasta asigură și o apărare comercială a Pieței interne a UE, în raport cu produsele non-europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here