Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Maria Grapini, în Parlamentul European: „Declarațiile vamale false creează prejudicii economice, dar afectează și consumatorii”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Europarlamentarul Maria Grapini a luat ieri cuvântul în Parlamentul European, în cadrul unei ședințe în care s-a dezbătut modificarea Regulamentului privind asistența reciprocă între autorități administrative ale statelor membre și cooperarea dintre acestea și Comisie, în vederea aplicării corecte a legislației din domeniul vamal și agricol.

M. Grapini a susținut Raportul privind modificarea Regulamentului 215/97. „Textul Regulamentului trebuie să fie clar, precis, exigent și să se aplice consecvent, pentru a avea eficiență și eficacitate. Modificarea textului trebuie să ducă la eliminarea fraudelor de sute de milioane de euro, în fiecare stat membru. Declarațiile vamale eronate, false, creează prejudicii economice, dar afectează și consumatorii, prin introducerea de mărfuri contrafăcute și, evident, afectează și concurența loială în piață, acest lucru dăunând, în mod deosebit, IMM-urilor. De aceea, consider că este nevoie de un control, efectuat de statele membre, mult mai riguros a modului de respectare a Regulamentului și pledez pentru existența unui raport anual din partea Comisiei, a rezultatului aplicării legislației vamale”, a susținut Maria Grapini în Parlamentul European.

Eurodeputatul susține modificarea legislației vamale în Europa, deoarece aceasta asigură și o apărare comercială a Pieței interne a UE, în raport cu produsele non-europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...