Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialEveniment UNIC organizat de Direcția Generală Anticorupție la Iulius Mall. La ce...

Eveniment UNIC organizat de Direcția Generală Anticorupție la Iulius Mall. La ce proiect sunt așteptați cetățenii să participe

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Timiș și Asociația Pro Democrația, vor organiza în premieră pentru Timișoara un eveniment unic, Labirintul Anticorupție. Activitatea care este parte a proiectului internațional „Plătește Zero pentru ce ți se cuvine”, finanțat de Fundația Hanns Seidel România, își propune să informeze cetățenii cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție, folosind o metodă informală și inedită – Labirintul.

Astfel, la evenimentul care va avea loc joi, 10 septembrie, între orele 10.00 și 15.00, cetățenii sunt așteptați în incinta centrului comercial Iulius Mall din Timișoara, unde va fi amplasată o construcție modulară de tip labirint care va oferi celor prezenți posibilitatea să-și consolideze cunoștințele despre infracțiunile de corupție, totodată să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte.

Vizitatorilor li se va înmâna ulterior un chestionar pentru verificarea cunoștințelor proaspăt dobândite, la a cărui întrebări va trebui să răspundă identificând varianta corectă în labirint. Cei mai conștiincioși cetățeni vor fi recompensați cu materiale informative și promoționale.

„Proiectul Plătește zero pentru ce ți se cuvine” se află la a doua ediție, iar anul acesta se va deplasa în 8 localități de pe întreg teritoriul țării, extinzându-se și la nivel internațional, în Republica Moldova, în cadrul parteneriatului instituțional cu Centrul Național Anticorupție.

De asemenea, cetățenii sunt încurajați să ia atitudine împotriva faptelor de corupție și să sesizeze săvârșirea acestor infracțiuni ori de câte ori este necesar, la linia Telverde anticorupție 0800.806.806, care poate fi apelată gratuit din orice rețea, la adresa de e-mail timis.dga@mai.gov.ro sau la sediul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...