Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialAmenzi "penibile" pentru ridicarea de terase pe domeniul public, fără autorizaţii, la...

Amenzi „penibile” pentru ridicarea de terase pe domeniul public, fără autorizaţii, la Timişoara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Agenţii Poliţiei Locale din Timişoara, din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială, au demarat în această perioadă verificări în ceea ce priveşte amplasarea teraselor pe raza municipiului Timişoara.

Reprezentanţii legii au luat măsuri de sancţionare în cazul a două terase amplasate una de strada Cloşca nr. 20, iar cealaltă pe strada Plavoşin nr. 12, unde existau de asemenea şi sesizări că au fost făcute amenajări fără autorizaţie. În ambele cazuri s-a aplicat măsura sancţionării conform HCL 43/2011, cu amenzi de câte 200 lei şi cu termen pentru intrarea în legalitate.

Poliţiştii locali atrag atenţia că vor efectua acţiuni intense în această perioadă cu atât mai mult cu cât încălzirea vremii duce şi la deschiderea tot mai multor terase. Astfel, societăţile comerciale depistate fără autorizaţie pentru aceste terase vor fi sancţionate conform prevederilor legale.

Marea problemă e că prevederile legale de la această oră prevăd amenzi absurde, iar cazurile prezentate mai sus sunt dovada vie a acestui subiect. Conform legislaţiei în vigoare, dacă amenda se achită în 48 de ore de la înştiinţare, aceasa se reduce cu 50%, ceea ce înseamnă că pentru o terasă ridicată ilegal, un agent economic plăteşte o amendă de numai 100 de lei, bani pe care-i poate face în jumătate de oră, funcţie de vadul comercial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare