Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Sinagoga din Cetate găzduieşte a 9-a ediţie a festivalului SIMULTAN

- Advertisement -
Festivalul SIMULTAN se află în acest an la a 9-a sa ediţie. Ca în fiecare an, în cadrul festivalului, vor fi prezentate proiecţii video de artă, spectacole live audio – vizuale, concerte de muzică experimentală, instalaţii şi conferinţe.

Artiştii prezenti sunt atât locali, naţionali cât şi internaţionali – în speranţa creări de legături culturale şi artistice între scena artei româneşti şi scena artei internaţionale.

“SIMULTAN este un festival dedicat artei media şi experimentului artistic, făcând o punte de legătură între diferite medii.” – spune descrierea festivalului de pe pagina de internet a acestuia.

Festivalul din acest an se va desfăşura în două locaţii – Sinagoga din Cetate de pe strada Mărăşeşti nr.6, şi Casa Artelor de pe strada Augustin Pacha nr.8. Festivalul va avea şi un post eveniment, numit Cozmonautica, în locaţia Tam Tam de pe lângă Fabrica de Bere – acest eveniment e pentru toţi iubitorii cosmosului.

Artiştii prezenţi la festival care vor avea performance-uri live sunt:

  • PURE /AT/
  • ADA KALEH /RO/
  • LeVant /RO/ + Iustin Şurpănelu vizuale
  • KooperativA /RO/
  • TOKTEK – Tom Werbruggen /NL/
  • Michiu/Ilicevici/Coţac /RO/

SIMULTAN va demara joi 10 octombrie la ora 19 în Sinagoga din Cetate cu o serie de proiecţii video urmate de două performance-uri.  Perioada desfăşurări festivalului este 10-12 octombrie + 13 octombrie (post evenimentul Cozmonautica).

În fiecare an festivalul are o tematică diferită, cea din anul acesta este denumită “Necunoscut Popular”. Cu această temă organizatorii doresc să “analizeze idea de popularitate ca fenomen social în percepţia colectivă. Astfel, popularitatea este un fenomen social care defineşte pe acel cineva sau ceva care este apreciat şi cunoscut de toată lumea.”. Mai mult decât atât, tematica „Necunoscutul Popular” doreşte să supună reflecţiei ipostaze diferite cum sunt cultura de masa vs. underground, clişeu vs originalitate, speranță, obsesie, invidie, frică, ironie, succes, eşec etc. în incercarea de a defini popularitatea sau non-popularitate și percepția de sine.”

Festivalul SIMULTAN susţine Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021. Proiectul a fost realizat cu spijinul Primăriei şi a Consiliului Local Timişoara, iar în plus printre partenerii proiectului dăm de Societatea Filarmonica din Timişoara şi Directia Judeţeană pentru Cultură Timiş

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore