masina-pe-contrasens-autostrada

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara lansează, frecvent, apeluri către șoferii care intră ”accidental” pe contrasens pe autostradă, sau către șoferii care observă aceste fapte, datorită frecvenței tot mai mari a celor care încalcă legea prin această metodă.

DRDP Timişoara a ajuns în situația în care, o dată la câteva zile postează, prin intermediul paginii de Facebook a instituției, un mesaj de atenționare pentru șoferii care intră pe contrasens pe autostradă, dar care îi privește și pe cei care asistă la aceste fapte.

”ATENȚIE!

Pentru cei care intră accidental pe contrasens pe autostradă:

  • Trageți imediat pe banda de urgență care în această situație se află în stânga dvs!
  • Aprindeți pozițiile și avariile!
  • Sunați la 112, anunțați pe ce autostradă sunteți și la ce km și cereți să fiți ajutat de poliție și de cei de la drumuri să reveniți pe sensul normal de mers!
  • Nu continuați deplasarea pe contrasens!
  • Nu încercați să întoarceți!

Pentru cei care observă autovehicule care se deplasează pe contrasens:

  • Sunați imediat la 112!
  • Simpla filmare a evenimentului și postarea lui pe Facebook nu remediază problema!

Circulația pe contrasens produce de cele mai multe ori accidente grave care duc la decesul celor implicați!”, este mesajul care apare pe pagina DRDP Timișoara, o dată la câteva zile.

Postarea vine cu o frecvență ridicată ca urmare a repetării acestor fapte o dată la câteva zile, dar și care a faptului că șoferii care asistă la acest gen de situații preferă să-i filmeze cu telefonul pe cei care încalcă legea în loc să apeleze numărul de urgență 112, pentru ca cei care intră pe contrasens să fie ”extrași” cât mai repede și sancționați pentru fapta lor inconștientă.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here