Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriNational si InternationalSURPRIZĂ pentru locuitorii judeţului TIMIŞ: Autostrada Timişoara-Nădlac ar putea fi inaugurată în...

SURPRIZĂ pentru locuitorii judeţului TIMIŞ: Autostrada Timişoara-Nădlac ar putea fi inaugurată în acest an, ÎNAINTE de termen!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Constructorul italo-german a acceptat ca, pentru suma de 308 milioane de lei cu TVA, să termine ceea ce au început cei de la Romstrade- firma care s-a ocupat iniţial de proiect. Mai mult de atât, după inspectarea şantierului şi a calităţii lucrărilor efectuate deja de vechea companie, noul constructor a anunţat că sectorul şoselei de mare viteză ce leagă Vestul României (deocamdată) de Ungaria ar putea fi finalizat în luna decembrie a acestui an, mai rapid decât termenul prevăzut în contract, care este 22 ianuarie 2015.

Astfel, timişorenii şi ceilalţi locuitori din Vestul României vor putea ajunge la Budapesta, Viena sau celelalte capitale europene, mergând numai pe autostradă.

Actualul constructor precizează că până acum s-au executat doar 20% din ceea ce prevede contractul, urmând ca în luna august să se finalizeze prima jumătate a acordului încheiat cu statul Român, iar intenţiile „de bine” ale cosntructorului se pot vedea şi pe şantier. În aceste momente peste 300 de muncitori şi 150 de utilaje sunt „la post” pentru ca porţiunea de autostradă dintre Nădlac şi Arad să fie gata la timp.

“Au existat degradări la terasamente şi fundaţii, din cauza că nu s-au făcut conservări şi s-a scurs timp îndelungat de la oprirea lucrărilor până la reluarea acestora. Degradările au fost remediate de antreprenorul care a câştigat contractul la sfârşitul anului trecut”, a declarat Adrian Adler, reprezentantul Astaldi-Max Boegl, conform Libertatea.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Atentie, soferi! Se lucreaza pe sectoarele Timisoara – Arad si Timisoara – Lugoj din A1

Șoferii sunt înștiințați de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara că în...

Sector din autostrada A1, inchis traficului timp de o zi pentru lucrări la nodul cu A10

Autostrada Orăștie-Sibiu (A1) se închide în data de 10 noiembrie 2019 pentru 24 de...

Drumarii din Timis, apeluri DISPERATE la inconstientii care intra pe contrasens pe autostrada

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara lansează, frecvent, apeluri către șoferii care intră...