Pe zi ce trece, noi descoperiri arheologice în Piaţa Sfântul Gheorghe din Timişoara

Date:

Cu cât lucrările avansează mai mult în Piaţa Sfântul Gheorghe din Timişoara cu atât mai multe vestigii sunt descoperite.

Până în acest moment a fost găsit: zidul Moscheei Sultanului, 30 de morminte dar numărul la care se aşteaptă arheologii este mult mai mare, case de lemn din perioada medievală şi monede turceşti.

În continuare aceştia se vor ocupa de dezgroparea mormintelor şi a caselor de lemn din cetatea medievală a Timişoarei.

Sub acest nivel încep casele de lemn, la circa doi metri sub pământ. Casele de lemn țin de cetatea medievală a Timișoarei. Ceea ce ne-am propus este să epuizăm cimitirul și să vedem în sectorul acesta când se datează primele case, cu această ocazie urmând să facem lumină într-o chestiune încă incertă în detaliu. E o întreagă poveste privind ocuparea sau locuirea centrului Timișoarei în secolul al XVI-lea sau mai timpuriu” – a declarat arheologul şi cercetătorul ştinţiific la Muzeul Banatului din Timişoara, Florin Draşovean.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare