AcasăStiriPoliticaDan Diaconescu, trei ani de închisoare cu executare pentru ŞANTAJ

Dan Diaconescu, trei ani de închisoare cu executare pentru ŞANTAJ

Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti l-a găsit astăzi, miercuri – 18 decembrie, vinovat de şantaj pe Dan Diaconescu. Acesta a primit sentinţa de trei ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, acesta are dreptul la recurs.

După executarea pedepsei principale de trei ani de închisoare, acesta va avea interzis dreptul de a fi ales într-o funcţie publică pentru încă trei ani, conform deciziei judecătoreşti.

În cazul aceluiaşi dosar, de şantajare a fostului primar al comunei arădene Zărand şi a omului de afaceri Paul Petru Ţărdea, au mai fost condamnaţi şi Dorel Petru Pârv cu trei ani de închisoare şi Mitruş Ghezea cu doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Pe lângă pedepsele de închisoare cu executare, aceştia mai trebuie să îi plătească fostului primar din Zărand daune materiale în valoare de 30.000 de euro şi 42.000 de lei plus o dobândă calculată de la data de 1 iulie 2009, iar daune morale în valoare de 10.000 de euro.

Ameninţarea a constat în dezvăluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului că ar fi corupt, că ar fi săvârşit tranzacţii ilicite cu terenuri agricole aparţinând cetăţenilor comunei, păgubindu-i pe aceştia, că are o avere importantă obţinută ilicit şi că face trafic de influenţă pe lângă unii miniştri” – aşa a decurs şantajul asupra fostului primar arădean, conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ameninţarea a constat în difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana şantajată, cum ar fi date despre trecutul infracţional al acesteia şi afirmaţii legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comercială condusă de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent” – aşa a decurs şantajul asupa omului de afaceri Paul Petru Ţărdea, conform Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente