Astăzi, miercuri – 18 decembrie, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Timiş a fost amânată aprobarea proiectului de hotărâre prin care Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană ar fi primit un sediu de 342 de metri, prin Comisia de Cultură a CJT-ului.

Acordarea sediului a fost amânată pentru prima lună a anului viitor.

Consilierii judeţeni nu s-au putut pune de acord asupra potrivirii ca mărime a spaţiului pentru asociaţia ce se ocupă de candidatura Timişoarei la capitală culturală europeană 2021.

342 de metri trebuie pentru o comisie? Poate fac şi dansuri aoclo. Ar fi trebuit o formulare mai clară” – a declarat consilierul judeţean Petru Juravale (PP-DD).

Marsilia care a fost capitală culturală europeană anul acesta, a avut o întreagă clădire la dispoziţie unde asociaţia responsabilă pentru proiect a lucrat.

Vor fi sute de inşi care vor intra acolo” – a declarat consilierul judeţean Marin Popescu (PDL).

Cu toate că Timişoara doreşte statutul de capitală cultural europeană în 2021, Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană are momentan 11 membrii în consiliul director, iar în adunarea generala peste 100 de membri aceasta îşi desfăşoară activităţile într-un spatiu mic din cadrul atelierului de urbanism al oraşului.

Pentru a afla mai multe informaţii despre Asociaţia Timişoara – Capitală Culturală Europeană pe pagina oficială de internet a asociaţiei – AICI