12.9 C
Timișoara
vineri,26,februarie,2021
Acasă Stiri CALVAR care a durat mai mult de o jumătate de zi pentru...

CALVAR care a durat mai mult de o jumătate de zi pentru „bobocii” cazați la căminul 22C al UPT. Cum au justificat organizatorii situația JENANTĂ

Situație neverosimilă întâmpinată ieri la căminul 22C al Universității Politehnica Timișoara. Veniți de la sute de kilometri depărtare pentru a se caza, „bobocii” au trebuit să îndure un adevărat calvar. Peste 14 ore (sic!), au trebuit să aștepte unii pentru a putea pune, liniștiți, capul pe o perină.

Ziua de cazare a început la ora 7.30 a dimineții și s-a încheiat undeva după ora 22.30, unii abandonându-și lupta pe parcurs, după așteptări de mai bine de jumătate de zi. Întrebat despre situația jenantă care a fost întâmpinată, Daniel Craiu, reprezentantul studenților în Consiliul de administrație, a încercat să devieze vina către studenți, iar apoi asupra greutății procesului de completare. „Este foarte greu pentru ei să completeze, sunt doar studenții din anul I. Abia acum se acomodează cu un asemenea proces și de aceea durează puțin mai mult. Nu este vina lor, dar procesul este foarte greu. E o formalitate destul de greoaie din punct de vedere birocratic”, a spus Daniel Craiu.

Cu câteva ore înainte de lăsarea serii, doar la căminul 22C din complexul studențesc din Timișoara mai existau studenți care așteptau să se cazeze. „Gândiți-vă că acest cămin este cel mai mare, putem caza 800 de persoane. Acest lucru nu putem să-l facem într-o singură zi. Peste 500-600 de studenți sunt de anul I”, a explicat Daniel Craiu. Chiar și așa, în jurul orei 21.00, studenții care erau chemați în interiorul căminului ca să se cazeze aveau numărul de ordine în jurul cifrei 250.

Conform celor care au așteptat, singura indicație primită a fost să se prezinte în data de 24, atunci când se vor face cazările. „În fiecare an am discutat cu studenții înainte să vină să se cazeze și veneau pe perioada celor 4 zile de cazare, dar anul acesta toți au venit într-o singură zi”, și-a justificat echipa Daniel Craiu.

„Nu ne așteptam la o astfel de situație. În anii viitori ne gândim la o soluție, eventual programarea lor timpurie în funcție de cum își doresc cămin, pentru a nu mai ajunge la o asemenea situație”, a conchis reprezentantul studenților în consiliul de administrație, Daniel Craiu.

Citește reportajul despre situația întâmpinată la căminul 22C al Universității Politehnica Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente

Comentarii recente