camin

Complexul studențesc din Timișoara a fost luat cu asalt, începând de astăzi, când s-a dat startul cazărilor atât la Universitatea Politehnica, cât și la Universitatea de Vest. Totul a fost și continuă să fie și la aceste ore un adevărat fiasco, de vreme ce mii de studenți, în special „boboci”, veniți fie de la distanțe de câteva zeci de kilometri, fie de mult mai departe, au fost nevoiți să stea ore întregi la rânduri interminabile.

Porniți dis-de-dimineață dinspre casele lor, cu zeci de kilograme de bagaje, majoritatea au fost întâmpinați în fața căminelor de ziduri umane, formate din cei care încă își așteptau rândul de la primele ore ale dimineții. Colac peste pupăză, pe aleile complexului studențesc și-au făcut astăzi apariția și utilaje de zeci de tone, dar și muncitori în călduri, la propriu și la figurat, care asfaltează aleile. Se pare că Primăria Timișoara nu a găsit o altă perioadă mai bună pentru a demara aceste lucrări.

La Universitatea Politehnica din Timișoara astăzi a fost ziua în care studenții și-au aflat locurile de cazare. Singurul loc de unde au putut face asta a fost un panou de 2 metri lungime și 1 metru înălțime, împodobit cu zeci de hârtii, pe care au fost așternute litere minuscule. Prilej de îmbulzeală cu care, încă din prima zi, foarte mulți și-au putut simți și zonele intime.

„Sunt de la 70 de kilometri de Timișoara. Am venit încă de azi dimineață, de la ora 8 și ceva. După ce a trebuit să duc adevărate lupte pentru a vedea în ce cămin sunt cazată, am preluat numărul 270 iar acum este ora 14, s-a luat pauză de masă. S-a ajuns doar la 120, din câte se pare, și totul decurge extrem de greu”, a relatat un tânăr „boboc”, extenuat.

Mulți părinți care au vrut să-și însoțească copiii au fost nevoiți să-și anuleze programul din pricina organizării precare de care s-a dat astăzi dovadă în fața căminelor. Unii, după schimburi de replici cu cei din fața căminelor, s-au arătat dezamăgiți de faptul că multe dintre informații nu au fost comunicate din timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here