Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialFIASCO în complexul studențesc din Timișoara. Mii de studenți au stat la...

FIASCO în complexul studențesc din Timișoara. Mii de studenți au stat la cozi interminabile pentru a-și ocupa locurile din cămin

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Complexul studențesc din Timișoara a fost luat cu asalt, începând de astăzi, când s-a dat startul cazărilor atât la Universitatea Politehnica, cât și la Universitatea de Vest. Totul a fost și continuă să fie și la aceste ore un adevărat fiasco, de vreme ce mii de studenți, în special „boboci”, veniți fie de la distanțe de câteva zeci de kilometri, fie de mult mai departe, au fost nevoiți să stea ore întregi la rânduri interminabile.

Porniți dis-de-dimineață dinspre casele lor, cu zeci de kilograme de bagaje, majoritatea au fost întâmpinați în fața căminelor de ziduri umane, formate din cei care încă își așteptau rândul de la primele ore ale dimineții. Colac peste pupăză, pe aleile complexului studențesc și-au făcut astăzi apariția și utilaje de zeci de tone, dar și muncitori în călduri, la propriu și la figurat, care asfaltează aleile. Se pare că Primăria Timișoara nu a găsit o altă perioadă mai bună pentru a demara aceste lucrări.

La Universitatea Politehnica din Timișoara astăzi a fost ziua în care studenții și-au aflat locurile de cazare. Singurul loc de unde au putut face asta a fost un panou de 2 metri lungime și 1 metru înălțime, împodobit cu zeci de hârtii, pe care au fost așternute litere minuscule. Prilej de îmbulzeală cu care, încă din prima zi, foarte mulți și-au putut simți și zonele intime.

„Sunt de la 70 de kilometri de Timișoara. Am venit încă de azi dimineață, de la ora 8 și ceva. După ce a trebuit să duc adevărate lupte pentru a vedea în ce cămin sunt cazată, am preluat numărul 270 iar acum este ora 14, s-a luat pauză de masă. S-a ajuns doar la 120, din câte se pare, și totul decurge extrem de greu”, a relatat un tânăr „boboc”, extenuat.

Mulți părinți care au vrut să-și însoțească copiii au fost nevoiți să-și anuleze programul din pricina organizării precare de care s-a dat astăzi dovadă în fața căminelor. Unii, după schimburi de replici cu cei din fața căminelor, s-au arătat dezamăgiți de faptul că multe dintre informații nu au fost comunicate din timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Ca-n basme! Spectaculoasa achiziție a pensiunii turistice ”Sus în deal” din Gărâna de către Universitatea de Vest Timișoara a trezit interesul DNA

Cine crede că Universitatea de Vest Timișoara s-a lansat în turismul regional, în plină...

Concursu de solutii pentru noile fatade ale sediului Universitătii de Vest

Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara (UVT) anunță că a fost lansat concursul de...

Universitatea de Vest din Timisoara, prezenta in doua ierarhizari universitare internationale

Universitatea de Vest din Timişoara este din nou prezentă în RUR Reputation Rankings ocupând...