Joi, 21 august 2014, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sprijiniţi de cei de ordine publică din cadrul secţiilor urbane, au acţionat pe raza municipiului Timişoara, efectuând controale la mai mulţi agenţi economici şi persoane fizice autorizate în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Echipele de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, concordanţa între stocurile criptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, precum şi situaţia contractuală a angajaţilor. De asemenea, s-a verificat respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri, de către echipajele de poliţie rutieră.

Astfel, poliţiştii au controlat 41 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate ce au ca obiect de activitate comerţul cu alcool, tutun, produse din carne şi de panificaţie. Au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 60.000 de lei.

În cadrul acţiunii au fost angrenaţi peste 40 de poliţişti. La activităţile de control au participat şi reprezentanţi ai O.P.C. şi D.S.V.S.A. Timiş.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.