Spectacol pirotehnic și concert Peregrinii la Timișoara, de Ora Pământului

- Advertisement -

Timișorenii vor avea ocazia să marcheze Ora Pământului, sâmbătă seară. Primăria a pregătit un concert și un spectacol cu foc în Piața Libertății, iar Timișoara Cycle Chic a organizat o pedalare nocturnă pe străzile din oraș.

Manifestările dedicate Orei Pământului vor începe în Piața Libertății de la ora 20.30. Din programul evenimentului ce se derulează sub deviza „Dăruiește naturii energia ta!” face parte spectacolul pirotehnic „Elementele Nopții” realizat de Amaris Agni și concertul trupei Peregrinii.

„Scopul acțiunii este de a trage un semnal de alarmă privind amploarea actuală a efectelor încălzirii globale, de a sublinia necesitatea efortului concertat pentru reducerea poluării planetei, evenimentul fiind și un mijloc de promovare a soluțiilor , de combatere a schimbărilor climatice, de transmitere către cetățeni a unui mesaj ecologic și de conștientizare a societăților comerciale, instituțiilor și cetățenilor față de adoptarea unei conduite ecologice în scopul gospodăririi durabile a resurselor energetice, resurse regenerabile și epuizabile”, a transmis Primăria Timișoara.

Tot de la ora 20.30 va avea loc pedalarea nocturnă organizată de Timișoara Cycle Chic. Bicicliștii care vor să participe sunt așteptați în Parcul Central.

Anul acesta, Ora Pământului (Earth Hour) va fi marcată sâmbătă, 19 martie, între orele 20.30 și 21.30. În acest interval orar toată lumea este invitată să stingă luminile și să ia parte la acțiuni de protecție a mediului, pentru a diminua impactul uman asupra mediului înconjurător. Diferite manifestări sunt organizate în această zi, în aproximativ 7.000 de orașe din lume.

Evenimentul Ora Pământului a fost organizat pentru prima oară în Sydney, Australia, în 31 martie 2007, de către organizația WWF (World Wide Fund for Nature).

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img