Noapte albă pentru hrană. Timişorenii la coadă pentru alimente de la U.E.

Date:

Încă de azi-noapte, sute de timişoreni au făcut noapte albă în aşteptarea pachetelor cu alimente trimise de la Uniunea Europeană.În ciuda faptului că acestea pot fi ridicate până în lună martie a anului 2014, oamenii s-au pus la coadă încă de ieri rezistând până în acesta dimineaţă pentru a duce acasă hrana ce le va mai şterge un pic din sărăcie.

De acest ajutor se pot folosi şomerii, persoanele cu handicap, pensionarii precum şi persoanele beneficiare de legi speciale. Fiecare pachet conţine făină, mălai, ulei, zahăr, paste făinoase, zacuscă, bulion şi conserve de carne. Lipseşte mierea care a fost retrasă după ce s-a constatat că a fost falsificată. „Avem opt din cele nouă produse. Mai lipseşte mierea pentru că a fost retrasă”. A declarat Cosmin Dumitrescu, şef birou administrativ la Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara.

Sărăcia, nevoia de a avea măcar cu un borcan de zacuscă şi o pungă de mălai în plus în debara, a făcut ca cei peste 200 de oameni să fie primii la rând. Oameni bătrâni, bolnavi ce-şi duc traiul dintr-o pensie ruşinos de mică şi-au „proţăpit” scaunele pe Bulevardul Circumvalaţiunii, în aşteptarea pachetului-minune.

La Timişoara, aproape 17.000 de persoane vor beneficia de pacheţele primite gratuit de la Uniunea Europeană. Programul în care cei nevoiaşi îşi pot ridica alimentele este: luni: 8.00 între 14.30, marţi: 8.00 între 17.30, miercuri: 8.00 între 14.30, joi: 8.00 între 16.30 iar vineri: 8.00 între 13.00.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare