basescu-ponta

În urma unei discuţii între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, cei doi au reuşit să ajungă la un compromis care l-a determinat pe Traian Băsescu să declare că va promulga Bugetul pe 2014.

Compromisul cuprinde promisiunea Guvernului şi, în special, a premierului Victor Ponta de a amâna aprobarea accizei de 7 eurocenţi pe carburanţi cu încă trei luni, până în martie 2014. Amânare pe care preşedintele Traian Băsescu speră să fie permanentă, iar această taxă să nu fie impusă.

Am promulgat bugetul de stat. Am făcut acest lucru pentru că guvernul a fost de acord să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a accizei pe carburant. Sunt resurse foarte mari pentru ca această taxă barbară să nu fie introdusă” – a declarat preşedintele Traian Băsescu. „Sunt convins că taxa poate fi evitată complet şi acesta va fi obiectivul meu în discuţiile cu Fondul

Întrebat ce garanţii i-a oferit premierul Victor Ponta că îşi va ţine promisiune de amânare a accizei pe carburanţi, preşedintele a spus că a primit „cuvântul de onoare” al premierului.

Am discutat, în cadrul coaliţiei, după ce am discutat şi cu preşedintele Băsescu, azi sper că preşedintele trimite decretul de promulgare a Legii bugetului de stat pe 2014 şi tot azi vom amâna cu trei luni intrarea în vigoare a accizei la carburanţi, cu obligaţia ca în ianuarie, odată cu vizita Comisiei Europene, să vedem care este implicaţia pentru buget şi dacă putem acoperi ce nu vom încasa în primul trimestru al anului 2014. Un mic compromis pentru a avea buget si pentru a putea plăti pensiile cred că este un sacrificiu care merită. Cred că asta va anunţa si preşedintele” – a declarat premierul Victor Ponta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here