Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

De Zilele Energiei Timișorene, primăria a cumpărat 10 biciclete în valoare de 12.000 lei. Vezi cine le va folosi!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
0.4 ° C
1.2 °
0.1 °
75 %
7.2kmh
0 %
joi
8 °
vin
17 °
sâm
16 °
Dum
7 °
lun
2 °

Zilele Energiei Timişoara 2014 se doresc a fi dedicate mobilităţii şi promovării transportului ciclist, municipalitatea dorind să acţioneze ca un model pentru cetăţeni. Au fost achiziţionate 10 biciclete cu toate accesoriile necesare circulaţiei în siguranţă pe drumurile publice, care vor fi utilizate de funcţionarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara în activitatea curentă. Cele 10 biciclete au costat 11.256 de lei și sunt prevazute cu cască de protecție, sistem antifurt și dispozitiv pentru măsurarea kilometrajului.

În data de 26 iunie 2014 se va organiza un tur ciclist în Municipiul Timişoara, cu pornire de la Primăria Municipiului Timişoara, începând cu orele 18.00, pe un traseu urban, până la Pădurea Verde. Scopul acţiunii este acela de promovare a circulaţiei velo în mediul urban, un mod de transport ecologic şi sănătos, dar şi de sensibilizare a şoferilor din trafic cu privire la necesitatea abordării unui comportament responsabil, de respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic – pietoni şi biciclişti deopotrivă, în vederea prevenirii situaţiilor de conflict sau a incidentelor în trafic.

Zilele Energiei Timişoara 2014 va fi marcată şi prin activităţile dedicate construirii celei mai mari construcţii peste Canalul Bega, realizate din sticle de plastic (PET), în cadrul Proiectului „Largest Plastic Bottle Sculpture”. Proiectul aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr.156/25.03.2014 este derulat de municipalitate în parteneriat cu Asociaţia „Ecostuff România”. Construcţia edificată pe baza unui proiect arhitectural, estimată a se finaliza săptămâna viitoare, urmează a fi înscrisă în Cartea Recodurilor – Guiness Book of World Records, în cadrul unui eveniment festiv, propus pentru data de 12 Iulie 2014.

Mai multe informaţii se pot obţine vizitând pagina oficială a EUSEW www.eusew.eu sau despre  evenimentele municipalităţii timişorene pe www.primariatm.ro, www.dmmt.ro.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare