De Zilele Energiei Timișorene, primăria a cumpărat 10 biciclete în valoare de 12.000 lei. Vezi cine le va folosi!

- Advertisement -
Zilele Energiei Timişoara 2014 se doresc a fi dedicate mobilităţii şi promovării transportului ciclist, municipalitatea dorind să acţioneze ca un model pentru cetăţeni. Au fost achiziţionate 10 biciclete cu toate accesoriile necesare circulaţiei în siguranţă pe drumurile publice, care vor fi utilizate de funcţionarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara în activitatea curentă. Cele 10 biciclete au costat 11.256 de lei și sunt prevazute cu cască de protecție, sistem antifurt și dispozitiv pentru măsurarea kilometrajului.

În data de 26 iunie 2014 se va organiza un tur ciclist în Municipiul Timişoara, cu pornire de la Primăria Municipiului Timişoara, începând cu orele 18.00, pe un traseu urban, până la Pădurea Verde. Scopul acţiunii este acela de promovare a circulaţiei velo în mediul urban, un mod de transport ecologic şi sănătos, dar şi de sensibilizare a şoferilor din trafic cu privire la necesitatea abordării unui comportament responsabil, de respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic – pietoni şi biciclişti deopotrivă, în vederea prevenirii situaţiilor de conflict sau a incidentelor în trafic.

Zilele Energiei Timişoara 2014 va fi marcată şi prin activităţile dedicate construirii celei mai mari construcţii peste Canalul Bega, realizate din sticle de plastic (PET), în cadrul Proiectului „Largest Plastic Bottle Sculpture”. Proiectul aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timişoara nr.156/25.03.2014 este derulat de municipalitate în parteneriat cu Asociaţia „Ecostuff România”. Construcţia edificată pe baza unui proiect arhitectural, estimată a se finaliza săptămâna viitoare, urmează a fi înscrisă în Cartea Recodurilor – Guiness Book of World Records, în cadrul unui eveniment festiv, propus pentru data de 12 Iulie 2014.

Mai multe informaţii se pot obţine vizitând pagina oficială a EUSEW www.eusew.eu sau despre  evenimentele municipalităţii timişorene pe www.primariatm.ro, www.dmmt.ro.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Revin bicicletele! STPT ne ”indeamna” la pedalat, repornind sistemul VeloTM

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) anunță că repune...

Sistemul Velo Tm reintra in functiune. Peste 400 de biciclete gratuite

Primăvara vine cu vești bune la Timișoara. Cele peste...

Dan Idolu, interpelare către primarul Robu. Soluţia pentru ciculaţia pe biciclete prin centru

Accesul permis cu bicicleta prin zona centrală a Timișoarei,...

Robu promite: de săptămâna viitoare, bicicliştii au liber pe Mărăşeşti. Cum va fi împărţită pietonala

Veste bună pentru bicicliştii nemulţumiţi că administraţia locală le-a...

Primăria Timişoara, record de licitaţii eşuate. De ce firmele nu vor să vândă biciclete

Licitaţii în zadar organizate de Primăria Timişoara pentru achiziţia...

Din aceeași categorie

Categorii Populare