Robu promite: de săptămâna viitoare, bicicliştii au liber pe Mărăşeşti. Cum va fi împărţită pietonala

Date:

Veste bună pentru bicicliştii nemulţumiţi că administraţia locală le-a interzis să circule prin centrul oraşului. Măsura a fost luată pentru a preveni posibile incidente cauzate de bicicliştii care se deplasează cu viteză. Cei care respectă normele de bună convienţuite s-au arătat însă indignaţi de decizia Comisiei de circulaţie din primăria Timişoara. Acum două săptămâni, un nou conflict a izbucnit, de data aceasta între cei care circulă pe role, trotinete şi skateoard-uri şi primărie, după ce edilul Nicolae Robu a anunţat că traficul cu vehiculele amintite mai sus va fi interzis prin centru.

După o dezbatere publică încinsă, primarul a ajuns la o soluţie de compromis. „Am fost ieri după-amiază pe strada Mărăşeşti şi în împrejurimi şi avem o formulă care va fi foarte apreciată. O să vă prezint în termeni aproximativi pentru că se lucrează deja la proiect şi în weekend vom trece la amenajări. Cum se intră pe strada Mărăşeşti până la Gh.Lazăr nu există pe partea stângă nicio terasă şi nici o poartă de acces să zicem unde să fie fluxuri de cetăţeni. Prim urmare, în toată această porţiune o să mutăm băncile şi jardinierele lângă zid şi vom face în felul următor: de la zidul din dreapta până la aproximativ o treime din lăţimea străzii pe sensul de deplasare din Piaţa Victoriei spre Parcul Botanic vom rezerva spaţiul pentru terase. De acolo vom avea circa doi metri, se lucrează acum la detalii de geometrie a străzii, o porţiune de circa doi metri dedicată pietonilor şi ceea ce va fi o simplă linie de demarcaţie ce va fi în vecinătatea rigolei. De acolo şi până la băncile dinspre ziduri va fi un spaţiu de circa trei metri care va fi dedicat pentru trotinete, biciclete, role, pentru tot ce se vrea şi acolo poate fi un loc şi de exerciţiu de civilizare pentru unii. Nu vor fi reguli, va fi o fâşie de trei metri lăţime şi acolo se poate mişca lumea cu aceste mijloace numai de la intrarea pe stradă de la Hotel Timişoara şi până la ieşire pe Gh.Lază”, a declarat primarul Nicolae Robu. Pe străzile din lângă zona centrală vor fi amenajate piste de biciclete şi rasteluri, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să continue să se deplaseze pe două roţi.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare