Nicolae Robu, foc si para pe angajatii din primarie: „Cât de bolnavă este această instituție”

- Advertisement -
Cuvinte grele aruncate de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, la adresa juriștilor din cadrul instituției pe care o conduce.

Edilul este extrem de nemulțumit de faptul că propunerea sa de HCL privind scăderea salariilor unor angajați din cadrul Direcției de Urbanism care, spune el, nu își fac treaba bine, a primit aviz negativ.

Robu spune că va merge mai departe cu intenția sa de a reforma instituția, chiar și cu riscul unor procese.

„O să vedeți și la ședința de consiliu de astăzi. Știți bine că am propus restabilirea salariilor, nu pedepsirea nimănui, ci restabilirea salariului pentru un număr de angajați. Raportul serviciului juridic este unul demn de un serviciu avocățesc plătit de cei vizați de reducerea salariilor.

E demn de așa ceva și îi invit pe autori să plece să se facă avocați în disputele cu primăria pentru că ei nu servesc această instituție, de fapt, decât foarte sporadic. Mai nou, teoria este următoarea: nu contează dacă unu își face treaba sau nu își face treaba, nu contează, trebuie să îl plătești la fel și să îi dai calificativul foarte bine.

E pentru prima dată când nu toți au luat calificativul foarte bine. Și deja sunt proteste ale celor care nu au luat calificativul foarte bine. Unde am ajuns? Cât de bolnavă este această instituție și nu am pârghiile să o însănătoșesc – din păcate și vom recurge la ele, cu toate riscurile de rigoare – decât cu riscul unor procese și mie îmi displac procesele.

Mai mult, ma mai trezesc că sunt acuzat de abuz pentru că eu vreau să fac ordine. Nu e normal ca oameni care nu au niciun pic de eficiență în activitatea lor cu dovezi foarte clare, prin comparație cu colegii lor care fac aceeași muncă să câștige la fel. Mi s-a scris o pledoarie pe câteva pagini prin care mi se spune că nu pot fi salariile restabilite deși legea e foarte limpede, salariile angajaților se stabilesc la propunerea primarului de către consiliul local.

Nu e nimic, că dacă nu pot fi diferențiate, le uniformizez, jos le uniformizez„ , a declarat primarul Nicolae Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img