Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Robu continuă să trateze mass-media locală cu dispreţ. Vezi în ce condiţii se pot obţine interviuri de la primărie!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
19.7 ° C
20.1 °
18.9 °
48 %
2.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
25 °
joi
23 °
vin
23 °
sâm
22 °

Primarul Timişoarei Nicolae Robu continuă să considere că presa locală este la picioarele sale. Astăzi, în cadrul conferinţei de presă săptămânale, edilul şef s-a enervat când a fost întrebat de modalitatea prin care se pot obţine interviuri de la primărie de către canalele mass-media audio-vizuale (în televiziune şi în radio în general informaţia nu este suficientă pentru o ştire dacă nu există şi o poziţie oficială). Întrebarea, de altfel de bun simţ, a venit după ce ieri una din colegele noastre a aşteptat mai multe ore pe la uşa primarului şi s-a ales cu o rugăminte din partea consilierului personal al acestuia de a-şi face o programare pentru a discuta cu domnul primar.

Este normal ca un primar ca al Timişoarei să fie foarte ocupat şi să nu aibă timp toată ziua să stea la televizor (deşi este cam mereu pe sticlă), însă nu mi se pare just ca o instituţie de talia aceasta să nu aibă un purtător de cuvânt.

Iată care a fost reacţia primarului la întrebarea despre acordarea interviurilor şi cum motivează lipsa unui purtător de cuvânt în instituţie, deşi legile României îl obligă să existe o asemenea persoană.

„De la primărie aţi primit mai multe ştiri şi informaţii de când sunt eu primar decât înainte. Nimeni nu mă poate obliga să dau declaraţii. Eu dau declaraţii când vreau eu nu când doreşte presa. Iar purtător de cuvânt nu putem angaja pentru că trebuie să plece şapte persoane ca să pot angaja una, iar bugetul de salarii este deja la maxim la primărie. Dintre angajaţii actuali nu am pe cine desemna purtător de cuvânt. Până se vor debloca posturile nu va exista un purtător de cuvânt la primărie. Legea nu mă obliga să dau interviuri ci doar informaţiile solicitate.” a spus primarul Robu pe un ton răstit faţă de ziariştii prezenţi.

De asemenea edilul şef al Timişoarei a început să ne facă şi politica editorială, îndemnându-ne să scriem articole despre ce realizări va face el pentru oraş, pentru că timişorenii uită detaliile a doua zi, importante sunt proiectele pe termen lung pe care le va demara.

„Dacă nu vă plac subiectele pe care vi le dau ca planuri de viitor nu scrieţi despre ele. Nu mă deranjează, dar eu cred că proiectele complexe se abordează de la macro la detaliu. Eu ştiu ce vor cititorii şi ce ţin minte. A doua zi uită cifrele, importante sunt ideile „ a continuat Robu sfaturile părinteşti către presă.

Mulţumim pe această cale pentru studiul de piaţă efectuat de domnul primar şi promitem ca de azi înainte să facem doar ştiri în avans ca orice bun jurnalist. Aşadar vom fi la locul ştirii cu mult înainte să se petreacă!

P.S. Domnule Robu presa nu este preşul dumneavoastră sau al altcuiva. Puţin respect cerem! Este aşa greu de înţeles?

O.T.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare