O noua decizie pentru studenţii din zona Campusului Universitar

- Advertisement -

Aleşii locali au aprobat vineri, o hotărâre prin care redelimitează perimetrul  şi interzic cu desăvârşire comercializarea băuturilor alcoolice în perimetrul Campusului Studenţesc Timişoara.

Primarul oraşului a prezentat situaţia complexului în momentul de faţa ca fiind scăpată de sub control „acolo există proprietăţi private care au fost folosite în mod abuziv, în mod nesimţit, s-au creat terase până sub geamurile căminelor studenţeşti”,aspect susţinut şi  de reprezentanţii asociaţiilor studenţeşti  prezenţi la sedinţă.

„Ca măsură de moment nu ştiu dacă este foarte bine formulată, dar făcând parte dintr-un plan de lungă durată, aşa cum se declară, cred că viziunea asupra complexului e una ce va aduce schimbări în bine” a declarat  pentru voceatimisului.ro Vlad D. Cherecheş vicepreşedinte OSUT.

„Studenții văd cu ochi buni această măsură”-  Robert Kristof, președintele Ligii Studenților din Facultatea de Mecanică a Politehnicii.

Noua hotărâre  a trecut prin plenul CLT cu 22 de voturi pentru,2 abţineri şi  precizează urmatorul aspect cu privire la băuturile alcoolice:„din această categorie fac parte şi berea sau orice alt produs care conţine un amestec de bere şi de băuturi nealcoolice, care au o concentraţie alcoolică mai mare de 0,5% în volum”. Cine încalcă această hotarare riscă amenzi între 500 şi 2.500 de lei.

     Perimetrul Campusului Studenţesc curând va cuprinde următoarele străzi: Al Vaida Voievod – de la strada Daliei până la Aleea F.C. Ripensia pe partea căminelor studenteşti (nu sunt incluse nr. 2, 4, 6, 8,10); strada Virgil Birou – în totalitate, respectiv de la bulevardul Eroilor până la strada Al. Vaida Voievod; Ion Vidu (fostă Siret) – de la strada Cluj până la Aleea F.C. Ripensia; Cluj – de la strada Ion Vidu până la Piaţa Leonardo da Vinci şi Aleea F.C. Ripensia; Aleea F.C. Ripensia – de la bulevardul Eroilor până la Piaţa Leonardo da Vinci; Aurelianus – de la strada Socrate până la Al. Vaida Voievod; Aleea Studenţilor – în totalitate, respectiv de la strada Daliei până la Aleea F.C. Ripensia; strada Socrates nr. 10.

Lăcrămioara Ciumău

 

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img