Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimarul Robu şi noul şef al CJ Timiş, întâlnire oficială. Care sunt...

Primarul Robu şi noul şef al CJ Timiş, întâlnire oficială. Care sunt proiectele CHEIE pentru care vor colabora

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Pace și colaborare administrativă fără implicații politice – asta își dorește primarul Timișoarei, Nicolae Robu, de la noul președinte al Consiliului Judeţean Timiș, Călin Dobra. Asta în ciuda faptului că liberalii din CJ Timiș au fost obligați chiar de Robu să voteze împotriva învestirii lui Dobra în funcție. Scuza primarului? A fost o chestiune politică, nicidecum un atac la persoană! Cei doi au avut astăzi o primă întâlnire.

„L-am informat pe dl. Președinte, asupra stadiului demersurilor făcute de mine pentru realizarea în Timișoara a Bazinului de Înot Olimpic, Sălii Polivalente cu 16 000 de locuri și Stadionului cu 42 000 de locuri, spunându-i că pentru toate acestea am obținut aprobarea ca obiective de investiții guvernamentale, ele fiind incluse la ora actuală în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții (CNI), Bazinul de Înot având deja proiect agreat între CNI și Federația Națională de Înot, Sala Polivalentă fiind pe lista scurtă alături de doar încă una care se va face la Constanța, iar Stadionul în așteptarea finanțării pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Am convenit să acționăm, în continuare, împreună, pentru ca toate aceste obiective să fie materializate cât mai curând, mai ales ținând seamă că Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2021 și două din ele sunt esențiale pentru reușita acestui exercițiu”, a informat Nicolae Robu pe Facebook.

Recent, Nicolae Robu a postat pe aceeaşi reţea de socializare o solicitare către Dobra prin care îi cerea Stadionul „Dan Păltinișanu”, pentru că, susținea primarul, „CJ Timiș este inapt resursional” să îl gestioneze. „Am discutat și problema punctuală a stadionului ”Dan Păltinișanu”, aflat, sub multiple aspecte, într-o stare care nu mai poate fi prelungită, pe care eu m-am oferit să-l preluăm la Primăria Timișoara, considerând că CJT nu dispune de resursele necesare pentru a-l întreține și moderniza așa cum se cuvine. Dl. Președinte m-a asigurat că se vor aloca fondurile necesare pentru tot ce trebuie făcut și, desigur, eu mă declar foarte mulțumit să se întâmple astfel. Oferta Primăriei, rămâne valabilă, pentru orice eventualitate”, mai transmis Robu.

Cei doi au discutat și chestiuni politice. Nicu Bitea, liderul aleșilor județeni ai PNL, a fost desemnat de Nicolae Robu ca fiind persoana de legătură dintre primarii liberali și Dobra. Rugămintea primarului? Ca preşedintele pesedist să fie corect cu toţi edilii indiferent de culoarea politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare