Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimarul Timişoarei vrea salariu de 5.000 de euro pe lună. De ce...

Primarul Timişoarei vrea salariu de 5.000 de euro pe lună. De ce critică guvernul PSD

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, este extrem de nemulţumit de faptul că guvernul României a decis majorarea salariilor doar pentru angajaţii din administraţiile publice locale şi nu şi pentru edili, care, spune acesta, duc tot greul muncii din administraţie.

„Cred că pot vorbi în numele tuturor primarilor. Sunt nemulţumit că de aceste majorări de salarii dintr-o logică idioată nu beneficiază şi primarii şi cei aleşi, ci beneficiază doar funcţionarii publici, doar persoanele angajate în aparatelor insitituţiilor autorităţilor publice locale. Este aberant. Răspunzi de toate proiectele europene, dar nu ai voie să primeşti bonus pentru gestiunea cu succes a acestor proiecte. (…) Pot să devin încă o dată impopular prin faptul că vreau salariu mai mare. Consider că la nivelul unui oraş atât de complex cum este Timişoara un primar ar trebui să câştige circa 5.000 de euro pe lună, 4.000 sau 5.000 de euro pe lună”, a declarat Nicolae Robu.

Nemulţumit de faptul că banii pentru creşterea salariilor angajaţilor din administraţie vin de la bugetele locale, primarul Timişoarei a venit cu o soluţie pentru corectarea situaţiei. „În momentul în care tu guvern vii şi creezi o cheltuială suplimentară la nivelul unei autorităţi publice locale ai datoria elementară să asiguri şi venituri suplimentare şi ce trebuie făcut şi sper să se facă măcar cu ocazia modificării de Cod Fiscal care am înţeles că se va face odată cu semestrul al doilea din acest an, lucru care este cam atipic este să se mărească cota din impozitul pe venitul global care rămâne la bugetele locale de la 41.75% cât este acum la 45% şi atunci este un lucru cinstit. În loc să se ducă toţi banii care se duc acum la bugetul centralizat al ţării se vor duce cu ceva mai puţin, cam cu cât s-au majorat cheltuielile administraţiilor publice locale”, a declarat Nicolae Robu, care crede că dacă guvernul nu va proceda la schimbarea propusă de el, este de rea-credinţă, urmărind să aibă parte doar de beneficii de imagine pe spatele altora.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=s063Xg4UT34&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...