Incepe o noua ”runda” de dezinsectie terestra, la Timisoara

- Advertisement -

Primăria Municipiului Timişoara a anunțat că în baza contractului încheiat cu societatea care se ocupă de eexterminarea țânțarilor din orașul de pe Bega, începând cu data de 12 august 2019 se vor executa servicii de dezinsecţie terestră pe domeniul public al capitalei Banatului.

Municipalitatea timișoreană, prin intermediul viceprimarului Imre Farkas, anunță că la începutul săptămânii viitoare, va demara o nouă ”rundă” de dezinsecție terestră pe raza întregului oraș. Substanţa utilizată pentru efectuarea dezinsecţiei poartă denumirea de Permex 22 E, substanţa activă fiind Permetrina. ”Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menţionăm că substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii”, transmite ”vicele” de Timișoara.

Substanţa cu care se face dezinsecția pe raza Municipiului Timișoara face parte din grupa III (Pesticide Non-Agricole), respectiv Tip 18 (Insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea altor artropode), sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele, acţiunea desfaşurându-se în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014.

Personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în conformitate cu legislaţia în vigoare şi este dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

Conform HCL nr. 371/2007 modificată şi completată, cap. VI, Reglementări privind combaterea vectorilor – rozătoare, insecte, dăunători – pe raza Municipiului Timişoara, art. 24, constituie contravenţie şi se sancţionează contravenţional cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:
a) neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;
b) neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc;
c) neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu;
d) neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi;
executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor impiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

O nouă acţiune de dezinsecţie aeriană și terestră începe săptămâna viitoare la Timișoara!

Continuă dezinsecția la Timișoara! Municipalitatea anunță că, în perioada...

Primarul Timișoarei: ”Tantariada a început asta noapte”, în centrul orașului

Marea operațiune de dezinsecție a reînceput, la Timișoara, iar...

Vremea frumoasa de la Timisoara aduce o noua runda de dezinsectie si deratizare

Primăria Municipiului Timişoara anunță că societatea care a câștigat...

Reîncepe deratizarea și dezinsecția, la Timișoara

Administrația publică locală din Timișoara anunță că procedeele de...

VIDEO ”Arsenalul” cu care se face dezinsectia si deratizarea in Timisoara, prezentate ca la parada

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și reprezentanții firmei ploieștene care...

Incepe deratizarea si DEZINSECTIA, la Timisoara! Vezi ce trebuie sa faci

Primăria Municipiului Timişoara a anunțat societatea care și-a adjudecat...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img