Vremea frumoasa de la Timisoara aduce o noua runda de dezinsectie si deratizare

- Advertisement -

Primăria Municipiului Timişoara anunță că societatea care a câștigat licitația pentru dezinsecție și deratizare va efectua o nouă rundă de combatere a dăunătorilor din capitala Banatului.

Societatea comercială Coral Impex din Ploieşti informează timișorenii că începând de astăzi se vor executa servicii de deratizare pe domeniul public al Municipiului Timişoara. În condiţii meteo favorabile se vor efectua şi servicii de dezinsecţie terestră.

Acţiunea se desfaşoară în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014, iar personalul implicat în execuţia serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în conformitate cu legislaţia în vigoare şi este dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

Produsele folosite sunt:
• Agrorat Pellet , având substanţa activă Brodifacoum, pentru combaterea rozătoarelor;
• Permex 22 E avand substanţa activă Permetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi;
• Detral Super . avand substanţa activă Deltrametrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi;
• Vectobag WG avand substanţa activă Bacillus thrugiensis, pentru combaterea larvelor.

Substanţele fac parte din grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 14 (Rodenticide), respectiv Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor) si sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii .

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii.

Vă reamintim că este obligatorie aplicarea prevederilor HCL nr. 371/2007 modificată şi completată, cap. VI, Reglementări privind combaterea vectorilor- rozătoare, insecte, dăunători- pe raza Municipiului Timişoara, art. 24, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:
a) neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;
b) neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc;
c) neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie, odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu;
d) neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi;
executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

O nouă acţiune de dezinsecţie aeriană și terestră începe săptămâna viitoare la Timișoara!

Continuă dezinsecția la Timișoara! Municipalitatea anunță că, în perioada...

Primarul Timișoarei: ”Tantariada a început asta noapte”, în centrul orașului

Marea operațiune de dezinsecție a reînceput, la Timișoara, iar...

Reîncepe deratizarea și dezinsecția, la Timișoara

Administrația publică locală din Timișoara anunță că procedeele de...

Incepe o noua ”runda” de dezinsectie terestra, la Timisoara

Primăria Municipiului Timişoara a anunțat că în baza contractului...

VIDEO ”Arsenalul” cu care se face dezinsectia si deratizarea in Timisoara, prezentate ca la parada

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și reprezentanții firmei ploieștene care...

Incepe deratizarea si DEZINSECTIA, la Timisoara! Vezi ce trebuie sa faci

Primăria Municipiului Timişoara a anunțat societatea care și-a adjudecat...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img