Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Trei hipermarketuri din Timisoara colecteaza uleiul uzat oferind recompense la schimb

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
ploaie ușoară
4.8 ° C
6.2 °
3.4 °
90 %
4.6kmh
100 %
joi
9 °
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
8 °
lun
2 °
Începând din această săptămână, toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din România, trei dintre acestea fiind în Timișoara, vor include puncte de colectare a uleiului alimentar uzat de la clienți, pentru a fi reciclat și folosit în producția de biocombustibil.

Toate cele trei hipermarketuri Auchan din Timișoara au intrat în programul național al companiei franceze, alături de celelalte 30 de magazine, de colectare a uleiului alimentar uzat. Astfel, timișorenii și nu doar ei pot preda uleiul uzat la oricare dintre cele trei unități comerciale, urmând instrucțiunile de colectare.

Condițiile se preluare sunt simple și nu necesită nici bani și nici efort prea mare. Astfel, uleiul se colectează, după răcire, într-un recipient transparent din plastic. Uleiul trebuie să fie strecurat, fără resturi alimentare și neamestecat cu alte substanțe. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare. Cantitatea minimă de colectare este de 0,5 litri de ulei uzat (sau multiplu de 0,5 litri), iar recipientele de stocare pot fi simplele PET-uri de la apa consumată, condiția fiind ca acestea să aibă pereții transparenți.

În funcție de cantitatea de ulei predată, clienții vor fi răsplătiți de către partenerii Auchan, pentru nivelul de reponsabilitate de care dau dovadă, cu detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea soarelui.

”Un singur litru de ulei alimentar uzat aruncat în canalizare poluează un milion de litri de apă!”, atrag atenția reprezentanții companiei, care mai amintesc că ”uleiul nu se aruncă la gunoi și nici în chiuvetă ori în vasul de WC!”.

Urmărește-ne pe Google News

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare