DRDP Timișoara, pregătită pentru iarnă! Cel putin în poze…

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a anunțat că a fost instituit Comandamentul Central de Iarnă și că drumarii sunt pregătiți pentru venirea celui mai ”problematic” anotimp – iarna, punând ”la bătaie” 499 de utilaje și câteva poze pe propria pagină de Facebook.

DRDP Timișoara a anunțat că în acord cu prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor nr. 1442/17.10.2019, în perioada 01.11.2019 – 31.03.2020 a fost instituit Comandamentul Central de Iarnă, având ca obiectiv asigurarea desfășurării în condiții normale a activității de transport rutier în scopul prevenirii și intervenției operative în cazurile de blocare a circulației. În colaborare cu IGPR – Direcția Rutieră, C.N.A.I.R. S.A. a încheiat un program comun de măsuri la nivel central și cu Serviciile de Poliție Rutieră la nivelul fiecărui județ.

Pentru intervenția pe timpul iernii DRDP Timișoara va asigura un efectiv de 499 de autoutilaje, proprii și închiriate în baza contractelor de deszăpezire, iar alte 86 de utilaje vor fi disponibile la cerere.

DRDP Timișoara dispune, pentru menținerea în bune condiții a circulației pe autostrăzile și drumurile naționale din administrare, de următoarele stocuri de materiale antiderapante:

  • 34.278 tone de sare;
  • 831 tone de nisip;
  • 227 tone de clorură de calciu;
  • 42 tone de produs ecologic.

”În vederea semnalizării rutiere pentru sezonul rece au fost montate indicatoare rutiere specifice. Subliniem faptul că pentru buna desfășurare a activităților din perioada Comandamentului Central de Iarnă tot personalul D.R.D.P. Timișoara a fost instruit în vederea executării sarcinilor specifice”, transmit reprezentanții instituției prin intermediul paginii de Facebook.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img