Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

DRDP Timisoara, pregatita pentru iarna! Cel putin in poze…

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a anunțat că a fost instituit Comandamentul Central de Iarnă și că drumarii sunt pregătiți pentru venirea celui mai ”problematic” anotimp – iarna, punând ”la bătaie” 499 de utilaje și câteva poze pe propria pagină de Facebook.

DRDP Timișoara a anunțat că în acord cu prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor nr. 1442/17.10.2019, în perioada 01.11.2019 – 31.03.2020 a fost instituit Comandamentul Central de Iarnă, având ca obiectiv asigurarea desfășurării în condiții normale a activității de transport rutier în scopul prevenirii și intervenției operative în cazurile de blocare a circulației. În colaborare cu IGPR – Direcția Rutieră, C.N.A.I.R. S.A. a încheiat un program comun de măsuri la nivel central și cu Serviciile de Poliție Rutieră la nivelul fiecărui județ.

Pentru intervenția pe timpul iernii DRDP Timișoara va asigura un efectiv de 499 de autoutilaje, proprii și închiriate în baza contractelor de deszăpezire, iar alte 86 de utilaje vor fi disponibile la cerere.

DRDP Timișoara dispune, pentru menținerea în bune condiții a circulației pe autostrăzile și drumurile naționale din administrare, de următoarele stocuri de materiale antiderapante:

  • 34.278 tone de sare;
  • 831 tone de nisip;
  • 227 tone de clorură de calciu;
  • 42 tone de produs ecologic.

”În vederea semnalizării rutiere pentru sezonul rece au fost montate indicatoare rutiere specifice. Subliniem faptul că pentru buna desfășurare a activităților din perioada Comandamentului Central de Iarnă tot personalul D.R.D.P. Timișoara a fost instruit în vederea executării sarcinilor specifice”, transmit reprezentanții instituției prin intermediul paginii de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

10 utilaje de deszăpezire au intervenit, în cursul nopţii trecute, pe străzile din Timişoara pentru prevenirea formării poleiului!

Utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzile din Timişoara şi noaptea trecută, având în...

Se circulă în condiţii de iarnă, pe şoselele din vestul ţării! Utilajele DRDP au ieşit pe drumurile naţionale şi autostrada A1, noaptea trecută

Aproape 500 de tone de material antiderapant s-au răspândit pe drumurile naționale și autostrada...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie...