10 utilaje de deszăpezire au intervenit, în cursul nopţii trecute, pe străzile din Timişoara pentru prevenirea formării poleiului!

- Advertisement -
Utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzile din Timişoara şi noaptea trecută, având în vedere condițiile meteo, cu temperaturi scăzute și precipitații.

Firma care se ocupă de deszăpezire a intervenit cu 10 utilaje, pentru prevenirea formării poleiului pe căile de acces, de intrare și ieșire, poduri, pasaje și străzi principale. Au fost folosite 224 tone de material antiderapant pe o suprafață de 2.243.676 mp din municipiul Timișoara. La ora aceasta se circulă în condiții de siguranță.

Primăria Timişoara reaminteşte cetățenilor, instituţiilor publice, firmelor, persoanelor juridice şi asociaţiilor de proprietari că au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi a clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor și de a îndepărta zăpada și gheața(țurțurii) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane sau de atenţionare a pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea acestor obligații se sancționează contravențional.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, cetățenii au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 – dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop.

De asemenea, acestea se pot anunța prin Biroul Salubrizare din cadrul primăriei, sunând la numărul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalității www.primariatm.ro, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare