Dominic Fritz a semnat ordinul de începere a proiectului tehnic pentru amenajarea mai multor străzi de la granița cu Dumbrăvița!

Date:

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat ordinul de începere a realizării proiectului tehnic pentru amenajarea străzilor Ștefan Procopiu, Eugen Coșeriu, Tristan Tzara, Horia Hulubei și strada adiacentă Aldea Teodorovici.

Studiul de fezabilitate a fost aprobat în ședința de plen a Consiliului Local din luna noiembrie a anului trecut. 

În momentul de față, zona amintită, aflată la granița cu comuna Dumbrăvița nu are trotuare, iluminat public, spații verzi, piste pentru bicicliști sau parcări. Prin acest proiect complex se va moderniza carosabilul de pe străzile amintite, pe o suprafață de peste 23.000 mp, vor fi amenajați 4.300 mp de trotuare, se vor realiza accese pe 1.500 mp și se vor amenaja piste de biciclete pe 1.600 mp. Suprafața spațiilor verzi nou amenajate va fi de 6.600 mp. 

Proiectantul are 60 de zile termen pentru predarea documentației, iar apoi executarea lui va fi scoasă la licitație. 

Tot în cadrul acestei investiții, vor fi introduse pe aceste străzi rețele de utilități, de apă și canalizare, de iluminat public, canalizație subterană pentru cabluri, pentru apa pluvială, precum și de alimentare cu gaz. 

Proiectul va contribui la diminuarea surselor de poluare şi îmbunătățirea calităţii aerului, prin asigurarea unui sistem de mobilitate corespunzător şi a unui sistem de colectare şi scurgere a apelor de pe platforma străzilor

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic sunt realizate de  S.C. DRUM PROIECT S.R.L. – Timișoara.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.
Ioana Danciu
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare