Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Vicepremierul Sorin Grindeanu caută soluții pentru descentralizarea unor proiecte de infrastructură rutieră

- Advertisement -
Ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, susține ideea descentralizării unor proiecte de infrastructură rutieră, cum ar fi drumuri de tip transregio sau centuri ocolitoare ale unor orașe sau municipii.

Timișoreanul este de părere că genul acesta de proiecte de infrastructură ar trebui preluate sau asumate de administrațiile locale sau județene, pe motiv că, astfel, s-ar lua presiunea de pe CNAIR iar companie națională s-ar putea focusa mult mai mult pe marile proiecte rutiere.

„S-au făcut pași importanți în asocierea Consiliilor Județene Galați, Brăila Ialomița și Călărași pentru drumul transregio de la Galați-Brăila la Călărași. Explicația este simplă: în acest moment CNAIR-ul are în gestiune foarte multe proiecte și, din păcate, este sufocat de toate aceste proiecte și atunci acest proces de descentralizare este unul pe care îl voi urmări și îl vom face. Așa ar trebui sa funcționeze lucrurile de acum încolo, în baza unor parteneriate administrative regionale”, a declarat Sorin Grindeanu.

Grindeanu a mai spus că și ,,centura ocolitoare a municipiului Călărași va trece la administrația locală, pentru ca aceasta să urmărească lucrările. „Experiența de până acum ne-a arătat că este necesar acest pas important și că poate fi o soluție pentru implementarea mai rapidă a unor proiecte”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a anunțat, de asemenea, în cadrul conferinței de presă susținută la Călărași, că a discutat cu constructorul pasajului de la Drajna, al cărui termen de finalizare este, conform contractului cu CNAIR în anul 2023, însă constructorul s-a angajat să îl termine înainte de termenul din contract, respectiv la finalul acestui an.

- Advertisement -
Marta Stirbey
Marta Stirbey
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore