Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Service auto si doua spalatorii, AMENDATE pentru tulburarea linistii vecinilor! Cluburile?

- Advertisement -

Un service și două spălătorii auto din Timișoara au fost sancționate drastic de polițiștii locali pe motiv că nu dețin documente vizate, tulbură liniștea vecinilor și nu gestionează corespunzător deșeurile.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială, dar și din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat verificări zilele trecute, pe B-dul Liviu Rebreanu unde există un service auto care nu respectă prevederile legale pe mai multe linii. Astfel, în urma verificărilor s-a constatat că societatea Autoprim SRL nu are vizat acordul de funcționare și nu a respectat prevederile legale referitoare la gestionarea deșeurilor, sancțiunile aplicate însumând 4.500 lei.

Un alt caz a fost descoperit în cursul zilei de ieri, atunci când oamenii legii au mai sancționat o spălătorie auto de pe strada Behela, care nu deține acord de funcționare pentru desfășurarea exercițiilor comerciale, aici existând și o pensiune. Spălătoria Autosei SRL a fost reclamată de altfel și de cetățenii care locuiesc în cartier că deranjează liniștea publică, creând disconfort vecinilor.

O altă spălătorie auto care a fost din nou verificată și sancționată este situată pe str. Constantin Prezan. Și aici au existat sesizări de la cetățeni pe linie de tulburare a liniștii publice. Zilele trecute spălătoria auto cu fise Nordia Voda SRL a fost din nou sancționată pentru nerespectarea suspendării activității ca urmare a propunerii efectuate după sancțiunile aplicate pentru lipsa acordului din partea Primăriei. De altfel, polițiștii locali au aplicat numai anul acesta un număr de 44 sancțiuni contravenționale, fiind propusă și suspendarea activității în cazul spălătoriei menționate în mai multe rânduri. ”În cazul acestei spălătorii, au fost depuse sesizări și la alte organe de control ale statului. Polițiștii locali au transmis și ANAF adresă în vederea efectuării de verificări pe linie fiscală. Polițiștii locali vor acționa în continuare și vor lua măsurile legale până la soluționarea situației în locația respectivă, cu precizarea că în fiecare caz se acționează exclusiv în baza prevederilor legale și se iau măsuri conform competențelor conferite de actele normative în vigoare”, susțin reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Din nefericire, aceste măsuri sunt, de cele mai multe ori mult prea blânde, polițiștii locali neavând posibilitatea legală de a lua măsuri mai drastice împotriva celor ce sfideaz grav legislația în domeniu, aici neintrând, din păcate, și gălăgia și disconfortul produs de cluburile de muzică, acestea nefiind ”călcate” de polițiștii rutieri la fiecare sesizare a timișorenilor. Așteptăm ca promptitudinea oamenilor legii plătiți din bugetul local să fie mai promptă și mai ”severă” în temeiul legii, și la adresa celor mai mari poluatori fonici din capitala Banatului.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore