ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Localitatile Sanandrei, Covaci si Carani devin ”Smart Villages”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Comuna Sânandrei și satele aparținătoare acesteia, Carani și Covaci, au fost incluse într-un proiect derulat de compania E.ON Energie România, urmând să intre în categoria localităților ”smart”.

Folosirea inteligentă a resurselor prin intermediul unor soluții inovatoare care ajută la economisirea energiei și, implicit, la reducerea costurilor, de la iluminatul stradal și cel interior al clădirilor administrațiilor publice locale, până la energia obținută din surse regenerabile și încurajarea mobilității electrice. Acestea sunt o parte dintre reperele importante de pe traseul pe care o localitate trebuie să îl parcurgă pentru a obține titulatura ”smart”.

Printr-o inițiativă lansată cu succes în anul 2018, compania E.ON Energie România și-a propus să susțină administrațiile locale să atingă acest obiectiv, care se traduce nu doar prin aceea că demonstrează preocuparea pentru dezvoltarea de proiecte sustenabile, prietenoase cu mediul, ci și printr-o scădere importantă a costurilor cu facturile la energie.

În sfera de aplicare a sistemelor inteligente se numără spitale, şcoli și sălile de sport aferente, sedii ale administraţiilor locale, rețelele de iluminat public stradal, dar şi alte categorii de obiective cum ar fi staţiile de purificare a apei.

Prin intermediul proiectului E.ON, începând din acest an, 16 localităţi din județul Arad (Aluniş, Neudorf, Chesinţ, Zăbrani, Fântânele,Tisa Nouă, Beliu, Vasile Goldiș, Secaciu, Bochia, Benești, Uzusau, Bruznic, Dorgoș, Pătraș și Sabalt), respectiv 3 din județul Timiș (Sânandrei, Covaci și Carani) se pregătesc să devină ”smart villages”.

Modernizarea sistemelor de iluminat interior în clădiri ale administrațiilor publice locale și a celor stradale a fost deja finalizată în câteva localități din județul Arad, în altele fiind în curs de implementare. Au mai fost realizate și lucrări de iluminat ambiental al clădirilor, extinderi ale rețelelor de iluminat stradal, dar și modernizarea terenurilor de sport, prin montarea de instalații si lămpi cu consum redus de energie. Urmează montarea de panouri fotovoltaice, a unor stații de încărcare a mașinilor electrice ”fast charge”, precum și climatizarea unor clădiri.

Și în județul Timiș au demarat lucrările de eficientizare a consumului de energie în unitățile administrației publice locale din Sânandrei, Covaci și Carani.

“Ne dorim să venim tot mai mult în întâmpinarea nevoilor comunităților locale și suntem pregătiți să răspundem cu soluții concrete preocupărilor acestora de a aplica proiecte de eficiență energetică. Ne bucură să vedem interesul autorităților administrațiilor publice locale pentru astfel de inițiative și suntem convinși că tot mai multe localități vor deveni smart în viitorul apropiat”, a declarat Cătălin Iordache, directorul general al E.ON Energie România.

Conceptul a fost implementat în premieră în urmă cu un an în localitatea Frumușeni, județul Arad, în baza parteneriatului încheiat cu primăria din localitate, și a dus la o reducere cu circa 40% a cheltuielilor cu energia electrică. Astfel, în luna iunie 2018, E.ON Energie România a finalizat lucrările de eficientizare a sistemelor de iluminat interior din imobilele care aparţin administraţiei publice locale. Instalarea sistemului modern de iluminat duce la scăderea poluării rezultate în urma consumului anual de energie de la 0,63 t CO2 la 0,19 t CO2. Mult mai performante, noile corpuri de iluminat au un număr de ore de funcţionare de peste 3 ori mai mare decât cele clasice.

De asemenea, în acest an, la Frumușeni au fost finalizate lucrările pentru eficientizarea consumului reţelei de iluminat public, fiind înlocuite toate corpurille de iluminat stradal cu instalaţii LED performante.

E.ON va continua să extindă conceptul ”smart village” la nivel naţional, iar administraţiile locale care vor fi incluse în acest program vor beneficia din partea companiei atât de consultanţă în implementarea soluţiilor de eficientizare a consumului de energie, a unor sisteme de energie descentralizate, cât şi de facilitarea accesului la finanţare pentru realizarea acestor iniţiative, precum şi de proiecte la cheie pentru obiectivele identificate ca fiind fezabile.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore