ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

PETITIE pentru sanctionarea soferilor care incalca legea, pe baza inregistrarilor video din trafic

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

O petiție prin intermediul căreia se solicitată modificarea legii astfel încât orice înregistrare video făcută în trafic ”trebuie” să constituie probă pentru sancționarea contravenienților, a apărut în mediul on-line.

Mii de șoferi încalcă legislația rutieră în fiecare zi, la nivel național, iar faptele lor sunt ”văzute” de toată lumea prin intermediul camerelor de bord instalate de participanții la trafic pe propriile vehicule. Deși imaginile cu fel de fel de ”șmecheri” care sunt la câțiva milimetri sau câteva secunde de producerea unor accidente ajung chiar și pe birourile oamenilor legii, aceștia nu pot lua măsuri drastice în cele mai multe dintre cauze.

În ”sprijinul” polițiștilor vin românii care propun o nouă petiție online prin intermediul căreia se solicită modificarea codului rutier astfel încât polițiștii să-i poată trage la răspundere pe contravenienți numai în baza înregistrărilor video efectuate cu orice cameră de bord amplasată pe oricare dintre vehiculele din trafic.

”Foarte mulți oameni fac înregistrări video în trafic cu mașini care nu respectă regulile de circulație, doar că aceste înregistrări nu pot face obiectul sancționării șoferului pentru că în Codul Rutier aceste înregistrări nu sunt considerate probe, înregistrarea nefiind făcută cu mijloace tehnice certificate. Această sintagmă «mijloace tehnice CERTIFICATE sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic» ar trebui să fie doar «mijloace tehnice sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic» fără cuvântul CERTIFICATE”, arată inițiatorul petiției.

Conform acestuia, sintagma ar trebui modificată STRICT la art. 109 alin. 2 din OG 195 /2002, iar pe baza înregistrării, articolul imediat următor din OG de mai sus, pune poliția în mișcare pentru identificarea șoferului.

În Timișoara există și o pagină Facebook ”dedicată” acestei categorii de conducători auto, denumita sugestiv ”Nesimțiții traficului din Timișoara”, pe pagina amintită fiind încărcate zeci de fotografii și înregistrări video cu șoferi care sfidează pur și simplu atât legea cât și bunul simț. Pagina amintită are, la momentul redactării prezentei știri peste 26.000 de ”fani”.

Cei interesați să semneze petiția, o pot face AICI.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore