Primarul Timişoarei încearcă să calmeze spiritele printre studenţi: „NU CONSUMATORII vor fi AMENDAŢI!”

- Advertisement -

Autorităţile locale din Timişoara au anunţat că au în plan modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 193/2012 prin care va fi permisă comercializarea de băuturi alcoolice, dar va fi interzis şi amendat consumul în unităţile comerciale (inclusiv terase şi baruri), motiv pentru care toate organizaţiile studenţeşti au făcut front comun pentru a nu se întâmpla asta.

Văzând reacţia la unison a studenţilor din Timişoara, primarul Nicolae Robu, fost rector al Universiteţii Politehnice din Capitala Banatului a anunţat că va depune un amendament la textul noii hotărâri, în şedinţa de consiliu ce va avea loc mâine, pentru ca studenţii să nu poată fi sancţionaţi pentru consumul de alcool, ci numai comercianţii, ca şi până acum.

„Joi, 26 iunie 2014, în Consiliul Local al Municipiului Timişoara se va supune la vot înlocuirea interdicţiei de vânzare a băuturilor alcoolice în Complexul Studenţesc cu interdicţia de consum a acestor băuturi în unităţile comerciale de pe raza Complexului. Schimbarea nu-şi propune înlocuirea amendării unităţilor comerciale cu amendarea consumatorilor (studenţilor) -Doamne fereşte!-, ci doar crearea cadrului ca unităţile comerciale să poată vinde PENTRU ACASĂ ŞI NUMAI PENTRU ACASĂ băuturi alcoolice, inclusiv studenţilor -cetăţeni majori!-, urmând ca în cazul depistării consumului de băuturi alcoolice în unităţile comerciale, ACESTEA să fie amendate -deci: nu consumatorii!-. Pentru a nu exista posibilităţi de interpretare, voi propune un amendament la textul iniţial prin care se va stipula explicit acest lucru. Doar n-o să fac eu să fie amendaţi studenţii -tocmai eu, căruia studenţii îmi spun sau, în orice caz, îmi spuneau când eram prorector şi rector „tata Robu”!” a anunţat edilul Timişoarei.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Bianca Gavrilita, singurul reprezentant al judetului Timis in PSD, pentru alegerile europarlamentare

PSD Timiş are un reprezentant pe loc (greu) eligibil,...

RATT caută şoferi şi vatmani. Vezi ce trebuie să faci pentru a conduce un autobuz, troleibuz sau tramvai

Regia Autonomă de Transport Timişoara organizează cursuri de calificare...

Bancul zilei – De ce teroriștii nu vizează România

Aderizat la Romania cu bomba la valiza ascuns, tregut...

Fata săptămânii – Denisa Barboni

Denisa Barboni, este studentă la facultatea Dimitrie Cantemir dinTimişoara...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare