Studenţii din Timişoara sunt nemulţumiţi de Hotărârea CLT, care îi va amenda dacă sunt prinşi consumând alcool în Complex

- Advertisement -

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din dat de 26 iunie 2014 există o propunere de modificare a hotărârii nr. 193/2012 prin care va fi permisă comercializarea de băuturi alcoolice, dar va fi interzis şi amendat consumul în unităţile comerciale (inclusiv terase şi baruri).

Astfel, cel mai probabil se va ajunge în situaţia absurdă în care comercianţii (în mare parte terase şi baruri) vor fi liberi să comercializeze băuturi alcoolice, dar consumul acestora va fi strict interzis, iar consumatorii, în mare parte studenţi, vor putea fi amendaţi pentru acest lucru.

Reprezentanţii OSUT, COSPol şi OSB îşi exprimă nemulţumirea cu privire la această iniţiativă şi solicită Consiliului Local al Municipiului Timişoara amendarea acestui proiect de hotărâre şi adoptarea lui într-o altă formă. Astfel, solicităm modificarea proiectului de hotărâre astfel încât sancţiunile prevăzute de hotărârea iniţială să nu se răsfrângă asupra consumatorilor.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut în aceste zile cu primarul Nicolae Robu avem încredere că acest proiect nu va fi adoptat în forma actuală, ci va fi modificat astfel încât nu studenţii să fie cei sancţionaţi. Dacă e vorba de magazine alimentare, suntem de acord să se permită comercializarea băuturilor alcoolice, dar să fie interzis consumul pe raza acestora. Dar este ilogic şi hilar să li se permită teraselor şi barurilor din Complex să vândă băuturi alcoolice, dar să li se interzică studenţilor să le consume în incinta lor. E ca şi cum s-ar legaliza vânzarea de droguri, dar ar fi interzis consumul lor. Consiliul Local trebuie să se decidă: ori interzice şi comercializarea de băuturi alcoolice la terase şi baruri, ori permite şi consumul acestora în astfel de locaţii în Complexul Studenţesc. Dacă măsurile luate până acum împotriva comercianţilor au fost ineficiente şi Poliţia Locală nu a putut opri comercializarea băuturilor alcoolice, asta nu înseamnă că de acum trebuie să ne răzbunăm pe cei care consumă” a declarat Vlad Cherecheş, preşedintele OSUT.

„Dacă va fi aprobat de către Consiliul Local amendamentul care ar urma să interzică consumul băuturilor alcoolice pe raza Campusului Studenţesc, dar permiterea teraselor şi barurilor de a comercializa aceste băuturi reprezintă o situaţie neplacută şi ilogică în care sunt puşi studenţii pe care îi reprezentăm. Un lucru normal este ca atunci când cumperi un bun e să te foloseşti de el, daca ar fi interzis să foloseşti un bun, este logic că acel bun ar trebui interzis spre comercializare. Nu este normal ca prin neputinţa autorităţilor de a stopa terasele şi barurile să mai comercializeze băuturi alcoolice pe raza Campusului Studenţesc, să treacă la amendarea studenţilor pentru consumul băuturilor alcoolice care ar urma să fie comercializate în mod legal de către terase şi baruri. Comercializarea băuturilor alcoolice de către magazinele alimentare, nu reprezintă nicio problemă, întrucât conform Legii 61/1991: este interzis consumul de băuturi alcoolice pe străzi, în parcuri, săli de spectacole, stadioane sau în alte locuri publice, totodată în contractul de închiriere încheiat cu UPT articolul 7, aliniatul 25: se interzice consumul de băuturi alcoolice în incinta căminului” a declarat Vlad-Ionuţ Răuţu, preşedinte LSFETc.

„Nu suntem deacord cu forma actuală a acestui proiect de hotarâre deoarece de pe urma lui vor avea de suferit doar studenţii, iar comercianţii vor vinde în continuare fără nici un fel de restricţie” a declarat şi Elena Gruşca, preşedinte OSB Timişoara.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Idee marca Robu: Complexul Studentesc din Timisoara, zona pietonala!

Peimarul Timișoarei are planuri de reoganizare a Complexului Studențesc...

Angajatii firmelor din Complexul Studentesc arunca gunoiul pe unde apuca, la Timisoara

O acțiune a polițiștilor locali în Complexul Studențesc din...

Politistii si jandarmii, controale in barurile din oras. Doar trei societati dau muzica prea tare

Doar trei cluburi din Timișoara nu respectă legislația privind...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img