Tinerii cer revendicarea cu privire la bugetul pentru educaţie, creşterea alocaţiei per student echivalentă a subvenţiei cămine-cantine, a fondului de burse sociale şi servicii de consiliere. Studenţii vor participa la cursuri purtând banderole albe la mână şi cerând o alocare de 6% din PIB pentru educaţie.

Mihai Dragoş, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România s-a arătat revoltat în ceea ce priveşte situaţia învăţământului românesc, A sosit momentul să îi tragem la răspundere pe cei care decid în numele nostru, pentru modul în care tratează educaţia şi pentru ignoranţa faţă de viitorul nostru. Suntem complet dezamăgiţi din cauză că deschiderea la dialog a rămas doar la nivel de conjugare a verbului, a fi deschis” la toate timpurile. Educaţia din România este în prag de colaps iar viitorul nostru ne este în propriile mâini acum. Vom fi alături de cadrele didactice declanşând la nivel naţional greva japoneză, iar în lipsa unor asumări concrete de alocare a 6% din PIB pentru educaţie vom organiza proteste în cele mai importante centre universitare din ţară pe data de 13 noiembrie!”.

Studenţii, sindicatele şi elevii au anunţat deja acţiuni generale de protest la nivelul întregii ţări prin care cer respectarea legii şi alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. ANOSR organizează pe 6 noiembrie grevă japoneză în majoritatea centrelor universitare importante din ţară, urmând ca pe 13 noiembrie să organizeze acţiuni generale de protest. Federaţia Sindicatelor din Educaţie” Spiru Haret” a pichetat luni, 4 noiembrie, Palatul Parlamentului, acţiune la care au participat aproximativ 800 de cadre didactice, existând în prezent consultări interne cu privire la posibilitatea neîncheierii situaţiei primului semestru şi declanşării grevei generale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here