Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialParcarea haotica si consumul de alcool pe domeniul public in Complexul Studentesc,...

Parcarea haotica si consumul de alcool pe domeniul public in Complexul Studentesc, surse de bani buni la buget

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Una dintre cele mai ”productive” zone din punct de vedere al amenzilor acordate de polițiștii locali din Timișoara, este ce a Campusului Universitar, acolo unde au fost aplicate, de la începutul acestui an, peste 1.600 de sancțiuni. Majoritatea amenzilor au aplicate pentru parcări neregulamentare și tulburarea ordinii publice.

”Polițiștii locali acționează zilnic pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță pe străzile municipiului, una din zonele aflate în atenția polițiștilor locali fiind cea a Campusului Universitar, unde există patrule atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, precum și un birou de consiliere unde pe timp de zi se preiau sesizări de la studenți sau alte persoane care locuiesc în zonă spre a fi ulterior repartizate și luate măsurile legale care se impun”, anunță oamenii legii din Timișoara.

Aceștia au făcut și un bilanț provizoriu, amintind că de la începutul acestui an au fost aplicate în perimetrul Campusului Universitar un număr total de 1.659 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe fiind pe linie rutiera – 562, pentru parcări neregulamentare, dar și la Legea 61/1991 republicată – 455, pentru fapte precum consum de alcool pe domeniul public, tulburarea liniștii publice, provocare de scandal. De asemenea, au mai fost aplicate sancțiuni pentru abandonare de deșeuri și la societățile comerciale care nu au respectat regulile de comerț. De la începutul anului, în perimetrul respectiv au fost constatate mai multe cazuri de persoane depistate consumând substanțe interzise, din categoria etnobotanicelor, dar și grupuri de migranți care se aflau în Complexul Studențesc, în aceste situații cei în cauză fiind predați pentru continuarea cercetărilor structurilor abilitate. Trebuie menționat faptul că nu neapărat studenții sunt depistați în situații de încălcare a normelor legale, ci și alte persoane care trec prin Campus, zona fiind una extrem de frecventată, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte.

”Așadar, polițiștii locali atrag atenția celor care tranzitează Campusul Universitar sau care locuiesc aici să respecte normele de conviețuire socială, precum și regulile privind oprirea și staționarea autovehiculelor și pe cele referitoare la abandonarea de deșeuri pentru a evita astfel sancționarea de către polițiștii locali, dar și pentru a-i respecta astfel pe tinerii care vin la Timișoara să învețe”, transmit reprezentanții Direcției Poliția Locală Timișoara.

Foto: arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare