Mama ei de autostradă cu bucluc! A1 necesită REPARAȚII pe un sector inaugurat acum două luni

- Advertisement -

La mai puțin de două săptămâni de la inagurarea lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie, presa națională vuia pe tema crăpăturilor apărute în asfaltul autostrăzii care trece și pe lângă Timișoara. CNADNR specifica atunci că: ”În privinţa apariţiei unor fisuri la poziţia km 60+660 Calea 1 de pe Autostrada Orăştie – Sibiu, lot 3, km 43+855 – km 65+965, menţionăm că investigaţiile au arătat că fisurile sunt de natură superficială şi nu afectează stabilitatea corpului autostrăzii şi siguranţa traficului rutier. Referitor la remedierea defectelor apărute (…), menţionăm că lucrările de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala antreprenorului, fără costuri suplimentare pentru CNADNR SA”.

Dacă asta se întâmpla la finele lunii noiembrie 2014, acum, după jumătatea lunii ianuarie 2015, aceeași CNADNR anunță participanții la trafic că, în urma unui control efectuat pe Lotul 3 al Autostrăzii Orăștie – Sibiu, s-a decis ieri restricționarea traficului rutier pe sensul Orăștie – Sibiu banda 1, circulația desfășurându-se doar pe banda a doua, între km 275+600 – km 275 +700.

CNADNR mai spune că va lua ”măsuri urgente de reparație temporară a degradărilor la partea carosabilă, urmând a redeschide circulația în cel mai scurt timp. Toate costurile generate de reparația părții carosabile vor fi suportate de către constructor, respectiv SC Salini Impregilo”.

Păi deh, să dăm vina din nou pe faptul că oricine face ceva în România, pentru români, o face ”la mișto”, mai ales dacă e vorba de bani publici și fără a ține cont de ”mediul înconjurător” în cazul de față. Știu, o să spuneți că acolo s-au petrecut lucruri ”nefericite”. Mai știu că, vorba unui ”clasic” în viață: ”în Dubai se construiesc hoteluri și șosele pe sub apă”. La noi, constructorii, culmea, indiferent de unde vin ei (firmele iau nume pompoase, străine, dar se lucrează doar cu muncitori, contractori, politicieni și funcționari români), sunt la fel de ineficienți. Păi nu mai bine îi lăsăm pe chinezi să vină ei cu tot cu forță de muncă, așa cum au propus, să ne construiască autostrăzile și alte proiecte ”mamut” de infrastructură?

Și când mă gândesc că Timișoara și-ar ”trage” metrou…

Foto: Constantin Duma

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Soferi, ATENTIE! Traficul din zona centrala a Timisoarei, INCHIS si maine!

Serviciul Transport al Primăriei Municipiului Timișoara (PMT) a anunțat,...

Drumarii din Timis, apeluri DISPERATE la inconstientii care intra pe contrasens pe autostrada

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara lansează, frecvent,...

ATENTIE soferi! Pasajul Michelangelo si strada Aries din Timisoara SE INCHID!

Circulaţia va fi închisă complet, sâmbătă, în Pasajul Michelangelo...

Peste 37 de kilometri de drum judetean modernizat, de la Carpinis la limita cu judetul Arad, pentru conexiunea cu A1

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Consiliul Județean...

USR Timis vrea metrou usor intre Timisoara si Aeroportul International ”Traian Vuia”

Uniunea Uniunea Salvați România - Filiala Timiș, solicită ca...

Din aceeași categorie

Categorii Populare