Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Victor Ponta, ATAC la Nicolae Robu, pe tema ”metroului”! Ce spune premierul despre Centura Timișoarei

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primul ministru al României, Victor Ponta, a solicitat ministrului Transporturilor, Ioan Rus, să demareze negocierile cu Comisia Europeană pentru acceptarea Master Planului de Transport, în timp ce Rus a anunțat că primele discuții cu oficialii de la Bruxelles vor avea loc în intervalul 9 – 13 martie 2015.

„Înțeleg că toți parlamentarii din Comisiile de transport au fost, ați discutat, au fost de acord, au văzut. Că mai e câte un primar buclucaș care face metrou acum… Eu mi-aș dori, s-ar bucura Daciana, dar până face primarul metroul, haide să îi facem noi toate celelalte centuri și autostrăzi pe care le avem în Master Plan. Puteți începe de săptămâna viitoare negocierile cu Comisia Europeană”, a spus Ponta în debutul ședinței săptămânale a Executivului, făcând aluzie la faptul că primarul Timișoarei, Nicolae Robu a anunțat demararea unui studiu de fezabilitate care va cuprinde introducerea liniilor de cale ferată, care ”taie” Timișoara în două, în subteran.

Chiar dacă edilul-șef de pe Bega a anunțat că numai în cazul în care se ajunge la un acord cu Societatea Națională de Căi Ferate din România și liniile de tren vor fi îngropate, numai atunci se poate discuta despre posibilitatea introducerii unei linii de metrou, care să fie paralelă cu cele de tren, se va putea implementa acest proiect, Victor Ponta s-a întrecut pe sine cu afirmația făcută azi.

”Să îi facem noi toate celelalte centuri și autostrăzi”? Care centuri domnule prim ministru, că numai una ați inclus-o în Master Plan, -cea de Sud-, și nici în cazul ei nu știm în care deceniu va fi realizată, cât despre ”autostrăzi”, ce să spun? Autostrăzi la Timișoara? De când? Cea mai apropiată trece departe de oraș și nici prea multe căi de acces n-are. Deci, mai gândiți-vă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...