Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieTimișoara, în pericol să piardă proiectul de management al traficului. Primăria face...

Timișoara, în pericol să piardă proiectul de management al traficului. Primăria face plângere penală unei firme care contestă licitația VIDEO

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Capitala Banatului duce lipsă de un sistem ”inteligent” de semaforizare și flidizarea traficului rutier, un proces care trebuia implementat încă de acum câțiva ani. Odată finalizat, caietul de sarcini a fost anunțat în procedura de licitație, iar o firmă a fost declarată câștigătoare, venind cu cel mai mic preț dintre cele prezente. Așa cum se procedează în România, uzual, reprezentanții unei alte societăți, nemulțumiți de faptul că nu au reușit să-și adjudece lucrarea de implementare a managementului de trafic din Timișoara, aceasta a contestat licitația, motiv care l-a determinat pe primarul Robu să ia atitudine.

”Vă anunțam nu demult că proiectul este cu licitația încheiată. Am întocmit raportul procedurii și am făcut comunicarea către ofertanți. Din păcate, și în această fază, după ce s-a parcurs licitația electronică și a fost desemnat un câștigător, s-a depus o contestație. Firma UTI a depus contestație, iar noi pregătim acum o plângere penală pentru obstrucționarea proiectelor Timișoarei” a explicat edilul-șef al orașului de pe Bega.

Administrația trebuie acum să modifice circa 20.000 de pagini, atât cât cuprinde documentația licitației, și să trimită documentele la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC). După aceasta nu are altceva de făcut decât să aștepte ca CNSC să se pronunțe. ”Atribuirea se încearcă de cel puțin un an și jumătate. UTI a fost descalificată pentru că nu a îndeplinit condițiile legale și noi avem și un document de la un minister care confirmă asta” a mai spus Robu, care atrage atenția asupra faptului că ”proiectele europene pot fi implementate până la finele lui 2015. Încă suntem în măsură să implementăm acest proiect, dar suntem la limită” atrage atenția întâiul gospodar al Timișoarei.

Vezi înregistrarea video de mai jos unde primarul explică de ce este ”extrem de important ca semafoarele din Timișoara să funcționeze sincronizat”.

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=5uyV7Uc2mNw&feature=youtu.be]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

O firmă care a primit lucrări de 500.000 de lei de la o primărie timișeană a câștigat apoi la licitație casa… primarului

Spre norocul României și ghinionul Variașului, Nicolae Birău n-a reușit să ajungă senator, rămânând...

Primăria Timișoara relansează licitația pentru reabilitarea termică a blocurilor din oraş!

Primăria Timișoara reia procedurile de achiziție publică pentru reabilitarea termică a primelor două imobile...