Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePatriarhul Daniel a cerut 300.000 de lei administraţiilor judeţene şi locale pentru...

Patriarhul Daniel a cerut 300.000 de lei administraţiilor judeţene şi locale pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Părintele Daniel , Patriarhul Bisericii Române Ortodoxe a cerut de la preşedinţii consililor judeţene suma de 300.000 de lei pentru a ajuta construirea Catedralei Mântuirii Neamului, iar consililor locale suma de 200.000 de lei.

Constatăm cu îngrijorare că, în contextul actualei crize economice, rezultatele colectei naționale pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului s-au diminuat îngrijorător, fapt care afectează bunul mers al acestui important șantier bisericesc. În aceste condiții, vă rugăm, Domnule Președinte, să acordați un sprijin financiar în valoare de 300.000 de lei Patriarhiei Române – Catedrala Mântuirii Neamului, pentru plata materialelor și manoperei necesare lucrărilor la structură, în această fază esențială pentru bunul mers al întregii lucrări” – a scris Patriarhul Daniel într-o scrisoare trimisă consililor judeţene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş – Titu Bojin a declarat că judeţul are bani pentru a ajuta Patriarhia Română dar nu cu suma dorită de aceştia.

Am primit adresa de la Patriarhie, dar nu pot să spun dacă vom da sau nu aceşti bani. Vom vedea cum va arăta bugetul. Eu nu am preceput că 300.000 de lei ar fi o sumă imperativă. Am putea mări bugetul pentru culte în 2014 cu 100.000 de lei, de exemplu, nu suntem un judeţ sărac şi putem contribui şi noi măcar cu 50.000 de lei, sau poate mai mult

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu spune că banii ceruţi de Patriarhul Daniel ar trebui să vină din bugetul de stat şi nu din cele judeţene sau locale datorită faptului că proiectul catedralei este unul naţional.

Primăria Timişoara a alocat, în 2013, 400.000 de lei pentru reabilitarea Catedralei Mitropolitane. Am alocat sume importante şi pentru reabilitare altor biserici din oraş. Nu am mai avut rezerve de a aloca 200.000 de lei şi pentru Catedrala Mânturii Neamului, aşa cum ni s-a cerut. Dacă este legal, putem accepta ideea de proiecte naţionale susţinute de întreaga ţară. Fiind însă vorba despre un obiectiv naţional, cred că banii ar trebui alocaţi de la bugetul de stat

Sursa foto: sector5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Ruben Lațcău a semnat în numele lui Nicolae Robu un contract de dirigenție de șantier

Că useriștii au vise umede, ori de câte ori vine vorba despre Nicolae Robu,...