AcasăStiriAdministratieParcul Clăbucet și spațiile verzi din Timișoara, subiect de ”harță” în Consiliul...

Parcul Clăbucet și spațiile verzi din Timișoara, subiect de ”harță” în Consiliul Local. De ce s-au contrat pedelistul Moșiu și primarul VIDEO

Întreținerea spațiilor verzi din Timișoara, dar și a parcurilor, la modul general, este un subiect care, odată cu încălzirea vremii pare să se ”încingă” din nou și la nivelul Consiliului Local Timișoara. Un consilier local ajuns în PNL din vechea tabără a PDL, Simion Moșiu, a lansat un mic conflict cu primarul Nicolae Robu, spunând că Primăria duce lipsă de experți în mai multe domenii, între care a enimerat și cel al spațiilor verzi, explicând că, la ora actuală, o societate bucureșteană este interesată să preia această activitate. ”Cât sunt eu primar nu va veni decât dacă va câştiga licitaţia, oricât de ascuţite i-ar fi coatele”, a replicat, virulent, Nicolae Robu.

Moșiu atrage atenția și asupra faptului că timișorenii au de pierdut datorită lipsei unei societăți care să se ocupe de spațiile verzi din afara zonei centrale a Timișoarei, acolo unde Horticultura își face treaba și întreține cum se cuvine zonele verzi. ”În Parcul Clăbucet toboganele și anumite instalații de joacă pentru copii sunt afectate de câteva luni și prezintă un pericol pentru siguranța noastră, a tuturor. Justificări sunt multe, dar cei care au de suferit nu sunt decât locuitorii orașului, iar noi, în Consiliul Local avem datoria să atragem atenția ca aceste probleme de siguranță să le aducem în discuție” spune consilierul local, care recunoaște că este de acord cu suma suplimentară redirecționată din bugetul local că Horticultura SA, pentru a se ocupa în continuare de menținerea la standarde înalte a spațiilor verzi din centrul Timișoarei.

Întrebat cine consideră că este principalul vinovat pentru faptul că orașul de pe Bega a rămas fără o societate care să se ocupe de întreținerea spațiilor verzi, Moșiu consideră că sunt mai mulți factori, și e mai greu de dat nume. ”Ceea ce ne îngrijorează este faptul că nu există contracte și trebuiesc urgentate aceste proceduri pentru a beneficia toți de ele. Nu e de competența mea să spun vina cui e, există un corp de control al domnului primar care să decidă dacă e vina unuia sau a altuia” a mai spus consilierul local.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
540CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
187CititoriConectați-vă
48,400AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente