Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

S-a dat startul parcării şi circulaţiei auto din Piaţa Unirii

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Administraţia locală timişoreană dă voie, oficial, şoferilor să parcheze în Piaţa Unirii. De astăzi – 5 decembrie, şoferii pot profita de locurile de parcare de pe latura pieţei cu Palatul Baroc. De asemenea, aceştia pot şi traversa zona pe un singur sens, dinspre Strada Gheorghe Lazăr spre Tribunal.

Această soluţie este temporară pe timpul lucrărilor la centrul istoric şi doar până în momentul începerii recondiţionării Pieţei Unirii. Soluţia a venit ca ajutor pentru şoferii care duc lipsă de locuri de parcare din cauza construcţiilor din zona roşie dar şi pentru fluidizarea circulaţiei rutiere din aceaşi zonă.

Nu toţi timişorenii sunt însă de accord cu această decizie temporară. Un grup de oameni au decis organizarea unui protest, duminică – 8 decembrie, numit „Hai Duminică să ne „parcăm” în Piața Unirii”.

Mergem în Unirii pentru a-i arăta lui Robu că vrem ca Piața să rămână a noastră. E dreptul nostru să mergem. E dreptul nostru să ne luăm orașul înapoi!” scriu organizatorii protestului pe pagina de facebook a evenimentului

Primarul Nicolae Robu asigură oamenii că această soluţie nu este problematică mai ales datorită faptului că toată piatra din Piaţa Unirii va fi scoasă şi repusă la loc, iar în unele părţi chiar înlocuită.

Conform primarului Timişoarei, în momentul începerii lucrărilor de reabilitare a pieţei, maşini de utilaj cu tonaj mare vor intra în această zonă. Astfel, maşinile personale ale cetăţenilor care au voie să fie parcate şi să traverseze prin faţa Palatului Baroc nu sunt o problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Povești nemuritoare! Primarul Dominic Fritz se ia la trântă imaginară cu clanul Cârpaci, acum, după ce lupta s-a încheiat și e obligat să aplice...

Cu surle și trâmbițe, ieri, primarul Dominic Fritz a anunțat că municipalitatea a chemat...

Protest în comuna Uivar, după schimbarea pe șest a viceprimarului liberal

Aproape 100 de persoane s-au mobilizat, ieri, în fața Primăriei Uivar, după ce majoritatea...