AcasăStiriEconomieComisia Europeană - 240 de milioane de euro către România (Programul Operaţional...

Comisia Europeană – 240 de milioane de euro către România (Programul Operaţional Regional)

Într-un comunicat de presă din partea Ministerului Fondurilor Europene, Comisia Europeană a aprobat alocarea a 240 de milioane de euro către Programul Operaţional Regional, fonduri relocate de la Programele Operaţionale Sectoriale de Transport şi de Mediu.

Decizia Comisiei Europene va avea un impact important asupra dezvoltării comunităților locale. Așa cum am promis, acești bani vor fi folosiți pentru a finanța școli, spitale și drumuri județene. Pentru școli și spitale este alocată o sumă de 173 milioane de euro, iar pentru drumuri județene o sumă de 67 milioane de euro. Realocarea fondurilor către aceste domenii prioritare ale României va duce la creșterea nivelului de trai al românilor” – a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

Programul Operaţional Regional, este conform ministrului Fondurilor Europene, cel mai performant program, cu ajutorul căruia România a reuşit să absoarbă până acum 1,64 miliarde de euro, iar sumele cerute pentru rambursare au ajuns la 1,75 miliarde de euro.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente