Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Spitalele din cinci orase pot accesa fonduri nerambursabile de la C.J. Timis

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Unitățile sanitare publice locale din județul Timiș pot accesa fonduri nerambursabile alocate de Consiliul Județean, printr-o schemă de minimis. Măsura este una în premieră pentru județul nostru, iar pentru o distribuție transparentă a banilor, instituția a realizat un ghid care prevede condițiile și criteriile de eligibilitate.

Spitalele din județul Timiș pot solicita fonduri nerambursabile de la Consiliul Județean Timiș (CJT). Suma maximă ce poate fi accesată este de 200.000 euro, iar termenul până la care unitățile sanitare pot depune cererile și documentele necesare este 28 iunie.

CJT a realizat și un ghid pentru reprezentanții unităților medicale care vor să solicite fonduri. Schema de minimis are ca scop susținerea și stimularea furnizării de servicii medicale, prin achiziția de echipamente medicale. În cadrul programului de finanțare pot intra unitățile sanitare din Sânnicolau Mare, Făget, Jimbolia, Deta și Lugoj. Conform ghidului, nu se vor aloca fonduri pentru activități începute sau finalizate la data încheierii contractului de finanțare.

”Am implementat măsura în urma consultărilor cu autoritățile locale. Este cunoscut faptul că acestea nu pot face față la toate cheltuielile pe care le presupune dotarea cu echipamente medicale, iar aici este datoria noastră să intervenim. Schema de minimis ne dă siguranța că banii vor ajunge acolo unde e cu adevărat nevoie de ei, în mod transparent”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Investițiile în sănătate sunt o prioritate pentru CJ Timiș. Cel mai recent proiect major derulat de instituție prevede construcția unei noi maternități, investiție de 12 milioane de euro, finanțare europeană.

Anunțul privind accesarea fondurilor prin schema de minimis poate fi consultată AICI.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare