Consiliul Județean Timiș a fost validat. Sorin Grindeanu, noul președinte

- Advertisement -

Prima ședință de plen pentru validarea noului Consiliu Județean Timiș a avut loc, miercuri, la a treia convocare. De data aceasta consilierii PNL și UNPR s-au prezentat. În cazul în care ar fi lipsit, și-ar fi pierdut mandatele.

După ce au lipsit la două ședințe consecutive, consilierii PNL și cei UNPR și-au făcut apariția la cea de-a treia convocare pentru ședința de învestire a Consiliului Județean Timiș.

Înainte de a se trece la vot, mai mulți consilieri au decis să renunțe la funcții. Printre aceștia se numără și Alin Popoviciu (PNL), care a fost prima opțiune a liberalilor pentru șefia CJ Timiș. Restul consilierilor care au renunțat sunt: Ion Răducanu (UNPR), Ion Davițoiu (ALDE) și Ciprian Bogdan (PNL). Locul celor doi liberali în Consiliul Județean Timiș a fost luat de Sorina Ciurlea și Tiberiu Lelescu, în timp ce la UNPR a ajuns în consiliu Nicolae Oprea, iar pentru ALDE, Nistor Geană.

Au avut loc mai multe runde de negocieri până când s-a ajuns la actuala componență a Consiliului Județean Timiș, care a fost validat miercuri. Inițial, PSD a anunțat o alianță cu UNPR pentru crearea unei majorități, cu Sorin Grindeanu președinte și ambii vicepreședinți ai UNPR, printre care și Titu Bojin, plecat dintre social-democrați spre UNPR înaintea alegerilor. La scut timp după, PSD s-a răzgândit și a anunțat o alianță cu PMP și ALDE, cu Sorin Grindeanu președinte și Roxana Iliescu (PMP) și Traian Stancu (ALDE) vicepreședinți. În timp ce au absentat de la cele două ședințe anterioare, liberalii au negociat intens cu PMP, pentru a strica jocurile PSD și a le face pe cele proprii. În acest scop a fost introdus în ecuație chiar primarul Aradului, care le-ar fi promis celor de la PMP funcția de președinte al CJ Timiș, al CJ Arad, dar și o poziție de viceprimar la Timișoara. Cei de la PMP însă au refuzat și au rămas în parteneriat cu PSD.

Cât despre Titu Bojin, el a rămas consilier județean, dar sursele noastre spun că și-a negociat revenirea în fruntea ABA Banat, post pe care l-a mai ocupat în trecut.

Cu alianțele făcute, toți cei 37 de consilieri județeni au fost prezenți miercuri la Palatul Administrativ. Aceștia au fost validați în funcții și a fost aleasă noua conducere a Consiliului Județean Timiș, în formula: Sorin Grindeanu (PSD) președinte, Roxana Iliescu (PMP) vicepreședinte și Traian Stancu (ALDE) vicepreședinte. Fiecare dintre aceștia a obținut 20 de voturi „pentru”, restul voturilor fiind nule.

În noul Consiliu Județean Timiș, PSD are 16 mandate, PNL-14, UNPR – 3, ALDE – 2, PMP -2.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare